۲۷ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۰۳
کد خبر: 84407795
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارشناسان ایرنا: سیاست خارجی ایران، اصولی و منطقی است

تهران – ایرنا – کارشناسان ایرنا در ویدئو کنفرانس مشترک خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و اسپوتنیک روسیه، تاکید کردند که سیاست‌های خارجی ایران تابع مکانیسم، اصول و منطقی است که آن را پایدار و قابل اعتماد می‌کند.

ویدئو کنفرانس مشترک ایرنا و اسپوتنیک روسیه روز چهارشنبه با حضور کارشناسانی از دو خبرگزاری با موضوع «انتخابات ایران و چشم‌انداز روابط تهران و مسکو» برگزار شد.

زمان رضاخانی از خبرگزاری جمهوری اسلامی در آغاز این ویدئو کنفرانس گفت: یکی از ویژگی‌های برجسته سیاست خارجی ایران، «پیش‌بینی پذیری و پایدار بودن» است که آن را قابل اعتماد می‌کند.

وی برای تبیین این ویژگی، از ایالات متحده آمریکا به عنوان کشوری با سیاست‌های ناپایدار یاد کرد و گفت: در آمریکا دولتی مثل دولت آقای ترامپ به قدرت می‌رسد و تمام تعهدات این کشور را از پیمان‌های اقلیمی و آب و هوایی تا پیمان‌های تجاری نقض می‌کند و حتی مناسبات واشنگتن با متحدان خودش را هم زیر سوال می‌برد. سپس با تغییر دولت، در حالی که برخی ممکن بود تصور کنند شرایط به وضعیت پیش از ترامپ باز خواهد گشت، دیدیم که دولت جدید نیز به برخی تعهدات پایبند است و به برخی پایبند نیست. این نوسان‌های چشمگیر میزان اعتماد به سیاست خارجی واشنگتن را نزد سیاستمداران کشورهای دیگر کاهش می‌دهد.

رضاخانی افزود: در نقطه مقابل، سیاست مبتنی بر منطق و تعهد ایران است. تهران اگر می‌گوید از اراده ملت فلسطین و از حقوق اولیه آنان پشتیبانی می‌کند، بر سر این رویکرد خود ایستاده است.

وی همچنین گفت: به عنوان مثالی دیگر، سیاست ایران برای میزبانی از پناهجویان افغانستانی، رویکردی پایدار است و خواهران و برادران افغان ما به آن اعتماد دارند. امیدوارم کشور همسایه ما، افغانستان زودتر به صلح و ثبات پایدار دست یابد، اما ایرانیان حتی در دوران تحریم و در شرایطی که فضای اقتصادی و بازار کار در داخل مساعد نبود نیز برادرانه از پناهجویان افغانستان میزبانی کردند.

کارشناس ایرنا در ادامه، یادآور شد که این پایداری به معنای تغییر ناپذیری نیست؛ بلکه به معنای این است که سیاست‌ها بر ساز و کار و اصولی منطقی مبتنی و قابل پیش بینی است.

رضاخانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نشست مطبوعاتی حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری منتخب ایران، گفت: در این نشست، نکاتی درباره سیاست خارجی ایران نیز مطرح شد. از جمله ایشان تاکید کردند که آمریکا باید به تعهدات برجامی خود باز گردد. همچنین تاکید شد که روابط ما در مسیر تعامل با همه کشورهای دنیا به ویژه کشورهای همسایه است و همسایگان اولویت ما هستند.

رضاخانی یادآور شد: دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی، به ویژه کارآفرینان ایرانی برای سرمایه‌گذاری در کشور که در نشست مطبوعاتی رئیس جمهوری منتخب بر آن تاکید شد، نشانه همین گرایش به تعامل و همکاری عزتمندانه در سیاست خارجی ایران است.

رضاخانی در پایان سخنانش، با اشاره به روابط سیاسی خوب تهران و مسکو، تاکید کرد: این روابط خوب را باید در حوزه‌های اقتصادی، بازرگانی و فرهنگی نیز بیش از پیش گسترش داد و بر اساس تجربه و داده‌های موجود، ظرفیت‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد که می‌توان از آنها بهره گرفت.

اسپوتنیک، انتخابات را بی‌طرفانه پوشش داد

ایوان زاخاروف، مدیر بخش زبان‌های خارجی خبرگزاری اسپوتنیک هم در این نشست با تاکید بر اینکه بخش فارسی اسپوتنیک برای پوشش انتخابات ایران به خوبی آماده شده بود، گفت: ما رویکردی معتدل درباره نامزدهای انتخابات داشتیم و به مواضع همه آنها در خبرها، مصاحبه‌ها و داده‌نماها (اینفوگرافیک‌ها) پرداخته شد.

کارشناسان ایرنا: سیاست خارجی ایران، اصولی و منطقی است

وی درباره روند مذاکرات برجام، گفت ایران و آمریکا هر دو خواستار حفظ توافق هسته‌ای هستند و پیش‌بینی کرد دو طرف در نهایت به نوعی مصالحه دست خواهند یافت.

اقتصاد، زمینه‌ساز حرکت به سوی مشارکت راهبرد

سید عمار کلانتری دیگر شرکت‌کننده این ویدئو کنفرانس از ایرنا موضوع سخنان خود را به ظرفیت‌های موجود در روابط ایران و روسیه اختصاص داد و تاکید کرد که برای شراکت راهبردی، لازم است روابط به صورت همه جانبه و از جمله در حوزه اقتصادی توسعه یابد.

وی یادآوری کرد: ارزش واردات سالانه در روسیه حدود ۲۷۰ میلیارد دلار و سهم ایران تنها حدود ۵۱۰ میلیون دلار است. همچنین طبق آمار موجود، در سال گذشته خورشیدی، ۲ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار کالا از روسیه وارد ایران شده است.

کلانتری همکاری ایران و روسیه در تولید مشترک واکسن کرونا را نمونه‌ای خوب از مشارکت‌های علمی دانست و خواستار توسعه همکاری‌های علمی دو کشور شد.

این کارشناس ایرنا با اشاره به همکاری خوب دو کشور در برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم در سوریه، گفت: امروز، شرایط کشور افغانستان به گونه‌ای است که تهران و مسکو می‌توانند برای جلوگیری از ایجاد فجایع انسانی، در آنجا همکاری سازنده‌ای داشته باشند.

نقش رسانه‌های ایران و روسیه در گسترش روابط

کلانتری با تاکید بر اینکه رسانه‌ها در ذهنیت‌سازی میان مردم و مسؤولان کشورها نقش دارند، گفت: بعضاً رسانه‌های غربی به زبان فارسی و روسی برای مخاطبان دو کشور برنامه‌سازی و منافع کشورهایشان را دنبال می‌کنند. بعضی از این رسانه‌ها، نگاهی منفی به گسترش روابط ایران و روسیه دارند و تلاش می‌کنند با فضاسازی به ذهنیت‌های منفی دامن بزنند.

وی در ادامه خواستار گسترش همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه شد و گفت: تبادل اخبار، اجرای دوره‌های آموزشی و برگزاری ویدئو کنفرانس‌های مشترک میان ایرنا و اسپوتنیک، نمونه‌هایی خوب از همکاری هستند که باید نقطه شروع تلقی شوند و گسترش یابند. به عنوان یک پیشنهاد، ایرنا و اسپوتنیک می‌توانند از نخبگان و متخصصان دو کشور دعوت کنند تا در ویدئو کنفرانس‌های مشترک به تبادل نظر درباره موضوعات گوناگون و مورد علاقه طرفین بپردازند.

وی همچنین پیشنهاد کرد ایرنا و خبرگزاری روسیا سگودنیا برای آشنایی بیشتر مردم با میراث فرهنگی، جاذبه‌های گردشگری و تاریخچه روابط سیاسی دو کشور نمایشگاه مشترک عکس برگزار کنند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.