اسماعیلی: از رسانه های معاند فارسی زبان در مجامع بین المللی شکایت می کنیم

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد؛ به منظور پیگرد قانونی رسانه های معاند فارسی زبان، به زودی از طریق وزارت امور خارجه و نهادهای ذیربط، شکایتی علیه این رسانه ها در مراجع حقوقی بین المللی مطرح خواهد شد.

محمدمهدی اسماعیلی روز دوشنبه در حاشیه افتتاحیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه(اوآنا) در جمع خبرنگاران رسانه ها در خصوص هدف از برگزاری این اجلاس گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران دولتی فعال و تاثیرگذار است و در مقابل القائات و فضاسازی های رسانه ای دشمن منفعل نیست.
وی با بیان اینکه برگزاری اجلاس اوآنا در تهران چند پیام مهم برای جهانیان دارد، افزود: نکته اول آن است که برخلاف برخی فضاسازی ها، در کشور آرامش بالایی وجود دارد و در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت می کند و پیام دیگر آن حضور فعال و مشارکت مردم در همه شئون کشور است.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی تصریح کرد:حضور ۵۰ خبرگزاری فعال از همه کشورهای منطقه و قاره آسیا در اجلاس تهران نشان می دهد که جمهوری اسلامی در بخش رسانه ای ظرفیت بالایی دارد و در این عرصه جزو کشورهای قدرت اول منطقه است.
اسماعیلی ادامه داد: اجلاس تهران به دنبال آن است که در مقابل همه نظام های تروریسم رسانه ای که تلاش می کنند واقعیت های ایران اسلامی را آن گونه که هست منتقل نکنند و بالاتر از آن حتی دروغ و تحریف را به جای بیان واقعیت منعکس می کنند، بازنمایی درستی از واقعیت های امروز کشور ارائه دهد.
وی با بیان این که امروز تهدیدات رسانه ای منحصر به ایران نیست و می تواند هر ملت مستقل و آزادی را در هر گوشه ای از دنیا در معرض تهدید قرار دهد، افزود: تروریسم رسانه ای که امروز دولت استکباری آمریکا به صورت آشکار دنبال می کند، به دلیل آن است که آنها نتوانستند از طریق جنگ نظامی، فرهنگی و اقتصادی به نتیجه برسند و می خواهند با تحریف رسانه ای به اهداف خود برسند.  
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت:تحریف رسانه ای به معنای وارونه نشان دادن وقایع و به انحراف کشاندن افکار عمومی دنیاست که نمونه های آن را در هفته های اخیر در کشورمان شاهده بوده ایم.  
اسماعیلی در عین حال متذکر شد: هجمه ها، فضاسازی ها و تروریسم رسانه ای به دلیل ریشه های عمیق فرهنگی و سواد بالای رسانه ای که در کشورمان وجود دارد، عقیم ماند و به نتیجه نرسیده است.
وی با بیان این که برگزاری نشست هایی همچون اجلاس اوآنا می تواند در بیان واقعیت ها و جلوگیری از جریان سازی یکسویه و دروغین امپرطوری رسانه ای غرب، موثر باشد، درباره مقابله با اقدامات رسانه های معاند فارسی زبان گفت که به زودی از طریق وزارت امورخارجه و نهادهای بین المللی شکایت هایی تسلیم مراجع حقوقی بین المللی برای پیگیرد این رسانه ها مطرح خواهیم کرد.

هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) امروز (دوشنبه) طی مراسمی با سخنان دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و هیون جون کیم مدیر اجرایی خبرگزاری یونهاپ آغاز به کار کرد.

در این اجلاس دو روزه ۶۰ نفر از روسا، مدیران و سردبیران ارشد از ۳۵ کشور عضو اوآنا حضور دارند.

«اوآنا» (OANA) نام اختصاری The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.

در حال حاضر ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند .