به گزارش روابط عمومی ایرنا، «منصوره قدیریجاوید» خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ۱۹ آبان ماه امسال به قتل رسید که موج تازهای از مطالبهگری برای اقدام موثر در زمینه مقابله با خشونت علیه زنان را به همراه داشت.
به همین منظور موسسه مطالعات و تحقیقات زنان نشستی را با حضور «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در دولت دوازدهم، «طیبه سیاوشی» نماینده تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، «اشرف گرامیزادگان» حقوقدان و «شهیندخت مولاوردی» معاون امور زنان و خانواده دولت یازدهم برگزار کرد.
در شماره نخست این نشست که با عنوان "روایت معصومه ابتکار از تاکید رهبر معظم انقلاب بر منع خشونت علیه زنان" در تارنمای گروه پژوهش ایرنا منتشر شد، معاون اسبق ریاستجمهوری در امور زنان و خانواده به کشوقوسهای تدوین لایحه منع خشونت علیه زنان و مخالفتهایی که با آن صورت گرفت، روایتهایی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رویکردهای شهید رئیسی در این زمینه اشاره کرد.
«معصومه ابتکار» همچنین به نبود قوانین کافی حمایت کننده از زنان، همراهی شهید رئیسی با لایحه منع خشونت و برنامه تقویت اورژانس اجتماعی در دولت چهاردهم اشاره کرد.
بخش دوم این نشست نیز با عنوان "نیاز به صراحت کافی در قانون مقابله با خشونت خانگی" در تارنمای ایرنا منشر شد.
«طیبه سیاوشی» نماینده تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی به شیوع خشونت علیه زنان در ایران و جهان و چرایی و دلایل آن پرداخت و به قوانین ناکافی برای مقابله با تفاسیر سنتی خشونتزا اشاره کرد.
به گفته وی لایحه تامین امنیت زنان بعد از ۱۳ سال بحث و بررسی در کمیسیونهای مختلف، دولت و قوه قضاییه، هنوز در کمیسیون اجتماعی مجلس باقی مانده و متاسفانه هنوز اطلاعات شفافی در مورد بررسی این لایحه از کمیسیون بیرون نیامده است.
«اشرف گرامیزادگان» صاحب امتیاز و مدیر مسئول فصلنامه حقوق زنان نیز از دیگر سخنرانان این نشست به «سعایت سیاسی» چهار گروه علیه لایحه منع خشونت اشاره کرد. مشروح بخش سوم این نشست را اینجا بخوانید.
بخش پایانی این نشست به چرایی این پرسش پرداخته است که آیا لایحه تامین امنیت زنان، بعد از بودجه در دستور کار مجلس قرار میگیرد؟ همچنین در این نشست اعلام شد، حادثه ای که برای «منصوره قدیری جاوید» اتفاق افتاد، منجر به ایجاد تحرکی در جامعه برای تصویب لایحه تامین امنیت زنان شد اما فقط برگزاری چند نشست برای فراگیر کردن آن پاسخگو نیست و لازم است تشکلهای غیردولتی و تشکلهای دولتی مربوط به زنان فعال شوند و زنان را نسبت به اعمال خشونت هوشیار کنند.
نظر شما