اعضای اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) روز جمعه در نشست هفدهمین مجمع عمومی این اتحادیه در سئول پایتخت کره جنوبی با رای مثبت خود خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را برای ریاست دوره آتی این سازمان برگزیدند مجمع عمومی عالی ترین نهاد تصمیم گیری در اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه است و نقش اصلی را در جهت گیری های این سازمان برعهده دارد.






این اتحادیه با ۴۴ عضو از ۳۵ کشور آسیا و اقیانوس آرام، بزرگترین سازمان رسانه ای در آسیا و اقیانوسیه است مجمع عمومی اوآنا که هر سه سال یکبار برگزار می شود از روز چهارشنبه گذشته هفدهمین نشست آن در شهر سئول آغاز به کار کرد و روز جمعه به کار خود پایان داد.

خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ)، به عنوان میزبان مجمع، ریاست این سازمان را تا دوره بعدی که تحویل ایرنا خواهد شد، بر عهده خواهد داشت اعضای اوآنا در روز جمعه به  ایرنا برای میزبانی مجمع عمومی آتی در سال ۲۰۲۲ رای مثبت دادند تا خبرگزاری جمهوری اسلامی از سال ۲۰۲۲ تا به مدت سه سال ریاست این سازمان مهم خبری را برعهده بگیرد.

خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان (آذرتاج) از سال ۲۰۱۶ ریاست اوآنا را برعهده داشت و روز جمعه ریاست را به یونهاپ واگذار کرد ایرنا پیش از این نیز یک بار دیگر ریاست اوآنا را برعهده داشته است.

هاشمی درخواست نامزدی ایرنا برای عهده دار شدن ریاست دوره ای سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) برای سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ میلادی را همزمان با اختتامیه چهل و سومین نشست هیات اجرایی این سازمان که شهریور ماه ۱۳۹۷ در تهران برگزار شد، اعلام کرد که با استقبال حاضران در نشست تهران مواجه شد.

اگرچه مدیرعامل ایرنا از همان زمان، تلاش های خود برای تحقق این مهم را آغاز کرد اما وی در حاشیه آیین افتتاح اجلاس اوآنا در سئول با مدیران خبرگزاری های مهم عضو این اتحادیه از جمله یونهاپ (کره جنوبی)، ای ای پی (استرالیا)، آنتارا (اندونزی)، برناما (مالزی)، کازینفورم (قزاقستان)، آ ک پ (کامبوج)، آر اس اس (نپال) و شماری دیگری از مدیران رسانه های حاضر در اجلاس درباره توسعه روابط دوجانبه و نیز گسترش همکاری ها در چارچوب اوآنا و جلب نظر آنان برای رای مثبت به ریاست ایرنا رایزنی کرد.

«سید ضیاء هاشمی»  مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی بعد از انتخاب ایرنا به ریاست اوآنا در جمع اعضای این سازمان رسانه ای در سئول گفت ایرنا به عنوان یکی از اعضای قدیمی اتحادیه، همواره برای کمک به تحقق اهداف اوآنا تلاش کرده و معتقد است رسانه ها در عصر حاضر، برای پیشرفت، نیازمند طرح های نوآورانه در زمینه همکاری های جمعی هستند.

ایرنا در چند سال گذشته روابط خود را با رسانه های جهان به ویژه رسانه های آسیایی از جمله کشورهای چین، روسیه، ژاپن و کره جنوبی افزایش داده است به طوری که ایرنا در حال حاضر با اکثر رسانه ها، خبرگزاری ها و سازمان ها و نهادهای مرتبط با حوزه رسانه در چین دارای همکاری نزدیک و دوستانه است.

«سید ضیاء هاشمی» همچنین در جریان سفر به کره جنوبی و در حاشیه دیدار تعدادی از مدیران عامل خبرگزاری های آسیایی با رئیس جمهوری کره جنوبی در حاشیه مجمع عمومی اوآنا در سئول با «مون جائه این» گفت و گو کرد.

مدیرعامل ایرنا در این دیدار به اوج گرفتن روابط دو کشور پس از ریاست جمهوری «مون جائه این» اشاره کرد و گفت: روابط تهران و سئول در دوره جنابعالی از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بسیار شکوفا شد اما پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، مراودات ایران و کره نیز تحت تاثیر قرار گرفت.

هاشمی تاکید کرد با توجه به اینکه کره جنوبی، کشوری مستقل و قدرتمند است، می توان انتظار داشت تهران و سئول بتوانند در مسیر توسعه مناسبات خود گام بردارند.

مدیرعامل ایرنا همچنین سیاست های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را که باعث اخلال در مناسبات بین المللی و جنگ تجاری در سطح جهانی شده است، سیاست هایی بسیار ناپسند عنوان کرد.

"مون جائه این" در پاسخ، ضمن تایید سخنان هاشمی درباره مراودات تهران و سئول گفت: برای توسعه روابط ایران و کره جنوبی، در حال تلاش هستیم و شخصا امیدوارم شاهد گسترش مناسبات دو طرف باشم،  رئیس جمهوری کره جنوبی تاکید کرد که به توسعه روابط دو کشور، خوش بین است.

اهمیت انتخاب ایرنا به ریاست اوآنا از آنجا افزایش پیدا می کند که این مهم در میانه فشارها و تحریم های آمریکا بر ایران با هدف انزوای تهران صورت گرفته است آمریکا در چند سال گذشته از هیچ تلاشی برای تحریم جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرده است و با انواع و اقسام شیوه ها مانند ائتلاف سازی، تحریم و فضا سازی رسانه ای به دنبال ساکت کردن صدای ایران بر امده است.

ریاست ایرنا بر اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه که حاصل تلاش جمعی مدیران ایرنا در کنار پیگیری های دستگاه دیپلماسی خارجی جمهوری اسلامی ایران بود می تواند تلاش ها و برنامه های آمریکا برای انحصارگرایی رسانه ای در مورد جهت دهی به اخبار ایران را بی اثر کند و فرصت و تریبونی برای انعکاس حقانیت جمهوری اسلامی ایران در عرصه رسانه فراهم کند.


۲۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۱۶

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.