*روایتی از دوران خبرنگاری
«علی اکبر عبدالعلی زاده» از افراد صاحب قلم در حوزه تئاتر در یادداشتی با عنوان «ناگفته های رسانه ای یک بازیگر خاطره ساز» خاطراتی از حسین محب اهری نقل کرده و از جمله نوشته است: « عالیجناب محب اهری روایت کرد که از سال ۶۲ تا ۷۰ در خبرگزاری ایرنا به فعالیت رسانه ای مشغول بود و سال ۶۳ بخش فرهنگی و هنری خبرگزاری را با کمک آقای اسدی آذربایجانی که آن موقع مسئول سرویس اجتماعی بود، راه اندازی کرده است. تا پیش از آن، خبرگزاری رسمی کشور، بخش فرهنگی نداشت. با شکل گرفتن این بخش در خبرگزاری کم کم جایگاه رویدادهای هنری در آن تثبیت شد. تا قبل از آن اخبار هنری به صورت پراکنده و در زیرمجموعه بخش اجتماعی اطلاع رسانی می شد. بعد از اختصاص دادن سرویس ویژه ای به فرهنگ و هنر، خبرنگارهایی نیز در حوزه های مختلف سینما، تئاتر و موسیقی مامور شدند. این گروه نوظهور اگرچه تعداد نیروهای زیادی را شامل نمی شد ولی سعی می کرد تا جای ممکن رویدادهای فرهنگی و هنری را پوشش دهد.
جناب محب اهری برایمان گفت که چگونه آن موقع به اصطلاح آدم های از اینجا مانده و از آنجا رانده را می فرستادند به بخش فرهنگی و هنری؛ چرا که خیال می کردند هر کسی می تواند در این حوزه کار کند و کار ساده ای است. در حالی که قضیه برعکس است و لازم است آدم های خبره و آگاه در زمینه فرهنگ و هنر در این بخش فعالیت داشته باشند.»
*تورقی در پرونده پرسنلی
پرونده پرسنلی حسین محب اهری در کارگزینی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) همچنان موجود است؛ پرونده ای قطور با تصویری از یک مرد جون ریش دار که مدارک اداری او را از زمان ورود به ایرنا در اواخر تیرماه ۱۳۶۲ تا پایان فعالیتش در سال ۱۳۷۰ در بر می گیرد.
در این زونکن زردرنگ، برگه های متعدد از مرخصی های استحقاقی، استعلاجی و بدون حقوق او گرفته تا احکام کارگزینی، ماموریت به جبهه در دوران دفاع مقدس، اعزام برای پوشش خبری جشنواره ها و دیگر مکاتبات او موجود است.
مروری بر این پرونده نشان می دهد حسین محب اهری در دهه ۶۰ به عنوان خبرنگار حوزه سینما و تئاتر در گروه فرهنگی خبرگزاری جمهوری اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد. او در سال ۶۷ به گروه اجتماعی انتقال یافت و حدود یکسال نیز به عنوان خبرنگار شیفت شب در سرویس امور نمایندگی های خارج از کشور فعالیت داشت.
محب اهری در مدت فعالیت به عنوان خبرنگار، تقدیرنامه هایی از سوی مدیرعامل سازمان و کنگره جهانی ائمه جمعه و جماعات نیز دریافت کرد.
متن تقدیرنامه دکتر سیدکمال خرازی سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۶۸ چنین است:
«برادر حسین محب اهری
بدینوسیله از زحمات جنابعالی در خدمات ده ساله خبرگزاری جمهوری اسلامی به انقلاب اسلامی و مردم مسلمان و قهرمان ایران تقدیر می گردد. امید است پیوسته موفق و موید باشید.»
بررسی پرونده پرسنلی محب اهری نشان می دهد او با حقوق ماهانه ۴۲۰۰۰ ریال (چهارهزار و ۲۰۰ تومان) به استخدام ایرنا درآمد و تا سال ۱۳۷۰ به مدت ۹ سال خبرنگار ایرنا بود. آخرین میزان حقوق دریافتی او در سال ۶۹ مبلغ ۶۴ هزار و ۵۰۰ ریال ( شش هزار و ۴۵۰ تومان) ثبت شده است.
محب اهری از اواخر سال ۱۳۶۹ به سوی فعالیت در تلویزیون کشیده شد. او در نامه ای در دی ماه ۱۳۶۹ خطاب به آقای عباس روحانی سردبیر وقت سرویس نمایندگی ها چنین نوشته است:« با عرض سلام، محترما به عرض می رساند اینجانب حسین محب اهری خبرنگار سرویس نمایندگی ها به علت مشغله فراوان در صداوسیما که در جهت برنامه سازی برای دهه مبارکه فجر صورت می گیرد، تقاضای ۱۰ روز مرخصی بدون استفاده از حقوق را دارم. توضیحا عرض می شود که زمان استفاده از مرخصی مذکور از ۶۹/۱۰/۱۸ لغایت ۶۹/۱۰/۲۷ خواهد بود. با تشکر از محبت شما»
محب اهری پس از آن به علت فعالیت در صداوسیما عملا نتوانست به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه دهد. در نامه این سازمان در تاریخ ۷۰/۸/۱۱ خطاب به او چنین آمده است:
«آقای حسین محب اهری
نظر به اینکه بطور مکرر غیبت نموده اید، لذا بدینوسیله رابطه استخدامی شما با سازمان از تاریخ ۷۰/۶/۲۴ قطع می گردد. شایسته است جهت تسویه حساب به مدیریت امور اداری مراجعه نمایید. سیدمهدی آستانی معاون اجرایی سازمان»
روحش شاد و یادش گرامی باد