دکتر «سیدضیاء هاشمی» مدیرعامل ایرنا ۱۸ فروردین به همراه جمعی از مدیران سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی و روزنامه ایران به استان خوزستان رفت تا علاوه بر بازدید از مناطق سیل زده و فعالیت خبرنگاران ایرنا، موضوع را از نزدیک و با نگاه علمی بررسی کند.
اولین حضور تیم ایرنا و روزنامه ایران در خوزستان خداقوت و تشکر از زحمات شبانه روزی همکاران سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در این استان بود که توانسته بودند کارنامه خوبی در عملکرد خود به جا بگذارند و با انعکاس صحیح اخبار مرتبط با سیل و گزارش های جامع و خوب بازتاب زیادی در دیگر رسانه ها داشته باشند.
مدیرعامل ایرنا انتشار ۷۵۰ خبر، گزارش و عکس از ایرنا خوزستان را نشانه تلاش و پای کار بودن همه همکاران از اولین روزهای سال ۹۸ دانست.
او بعد از یک دیدار کوتاه با همکاران ایرنایی، راهی دانشگاه شهید چمران شد تا در نشست "شبکه ملی جامعه و دانشگاه" شرکت کند.
تفاوت سیل در استانهای مختلف، نحوه ورودی و خروجی سدها، عوارض اجتماعی سیل در بلند مدت، نحوه اطلاع رسانی به مردم، همفکری با مسولان برای ارائه راهکارهای کارشناسی، تاکید بر اتاق فکر و مدیریت بحران از جمله محورهای این نشست علمی بود.
اساتید دانشگاه در این نشست از اینکه، مسئولان دولتی انگیزه بیشتری برای همکاری با دانشگاهها دارند و میزان رجوع به دانشگاهها از سوی مسئولان ارشد کشور افزایش یافته است، ابراز رضایت کردند.
**در ارتباط با سیل راهکار علمی مناسب ارائه نشده است
عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیرعامل ایرنا در این نشست، بحران را فرصتی برای دانشگاه ها دانست و در جمع همکاران دانشگاهی خود تاکید کرد که اگر دانشگاهها خود را در شرایط بحران نشان ندهند، فلسفه وجودی آن به چالش کشیده خواهد شد .
دکتر سیدضیاء هاشمی همچنین یک انتقاد هم کرد که در زمینه سیل راهکارهای علمی مناسب از سوی دانشگاه ارائه نشده و همین موضوع باعث شده است که در مقطعی سدسازی در کشور زیر سوال برود و زمانی که سیل به وجود می آید، عده ای بگویند سدها کشور را از سیل نجات داد و عده ای هم عکس آن را بیان کنند.
دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز درباره شبکه ملی جامعه و دانشگاه بیان کرد: این شبکه به بررسی مسائلی که در استانها وجود دارد میپردازد تا با استفاده از نتایج آن به کاهش آسیبها کمک کند.
دکتر مسعود صفایی عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز و دبیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه استان خوزستان از تشکیل کارگروه های ستاد مقابله با بحران و کمکرسانی به سیلزدگان استان خوزستان در این دانشگاه خبر داد و نکات را مطرح کرد.
نکته قابل توجه در این نشست ابراز رضایت مسولان ارشد کشور از حضور نخبگان دانشگاه در جلسات مدیریت بحران است که وزیر نیرو در جلسه ای که چندی پیش در استانداری برگزارشده بود تاکید بر حضور نخبگان دانشگاهی کرده بود .
این نشست چند ساعته به پایان رسید و دکتر هاشمی رفت تا از نزدیک نحوه خدمت رسانی به سیل زدگان خوزستانی را مشاهده کند.
** اشک های رییس جمعیت هلال احمر خوزستان
نیروی هلال احمر و مجموعه فعال در آن جا هرکدام مشغول فعالیت کاری در زمینه امدادرسانی بودند. مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان از امداد رسانی و فعالیت تیم خود گفت که در این مدت ۲۲۹ سورتی پرواز در ۱۴۰ ساعت از آشیانه جمعیت هلال احمر خوزستان به مناطق سیل زده انجام شده است و در این عملیاتها ۴ فروند بالگرد به کار گرفته شده اند.
خدادی ادامه داد که مردم حق دارند در این شرایط گلایه داشته باشند و در این لحظه شاید حجم فشارها و شاید هم برآورده نشدن نیازهای مردم سیل زده ، اشکش را جاری کرد و گفت تمام تلاش ما این است که مشکلات مردم رفع شود.
او وقتی گفت که در زمینه مقاومت مردم برای خالی نکردن خانه هایشان، حق با مردم است، باز بغضش جلوی جمع ترکید و گریه امانش نداد.
** بازدید هوایی از مناطق سیلزده
بازدید هوایی از مناطق سیلزده با بالگرد، برنامه دیگر هیات بلندپایه ایرنا بود؛ جایی که عمق سیل را می توانستیم از بالا نظاره گر باشیم؛ خانه هایی که به زیر آب رفته بودند؛ مردمانی که در اطراف چادرها بودند و پارچه هایی که به چوب بسته بودند و با صدای بالگرد هلال احمر به حرکت می آوردند تا شاید کمکی به آنها برسد.
دامها، لوازم و وسایلی که سیلزده ها با خود همراه داشتند، شکستن سیل بندها، آبی که همه جا را گرفته و زندگی مردم را با خود برده بود و دیدن صحنه هایی از گرفتاری و بی خانمانی هموطنان، تیم اعزامی ایرنا را چنان متاثر کرد که بعد از اتمام بازدید هوایی، دکتر هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی بارها تاکید کرد که برای این مردم، هر چه انجام دهیم، اندک است.
وی تاکید کرد که نیازهای مردم باید به دقت بررسی و گزارش شود و خبرنگاران ایرنا باید در این زمینه فعالیت حرفه ای خود را با تمام توان انجام دهند.
هاشمی گفت: انعکاس دقیق، به موقع و شایسته نیازهای مردم و روابت درست واقعیتها و شرایط موجود در مناطق سیلزده می تواند کمی از دغدغه و آسیب های مردم بکاهد و کمک بزرگی به مسولان کشوری برای اتخاذ تصمیم های صحیح باشد.
در آن سوی هلال احمر، نیروهای جوان و خودجوش مردمی در حال آماده سازی اقلام خوراکی برای سیلزدگان بودند که در میان آنها، مدیر خبرگزاری شبستان همراه با تعدادی از داوطلبانه نیز به چشم می خوردند.
پس از این بازدید و مشاهده صحنه ها، احساس می کردیم عمق فاجعه بسیار بزرگتر شده است.
دکتر هاشمی در جریان این بازدیدها بارها بر لزوم تقویت همدلی و مشارکت تاکید کرد و گفت: باید مسئولیت پذیری اجتماعی در تمامی حوزه ها در بین امداد رسانان و عموم مردم استان و خارج استان بیشتر شود.
بازدید از مونیتورینگ ستاد بحران استان خوزستان و صحبت با مسولان استان در استانداری از دیگر برنامه های هیات ایرنا در این بازدید یک روزه بود.
مدیرعامل ایرنا در پایان این سفر تاکید کرد که دیدن صحنه ها از نزدیک در تصمیم گیری ها بسیار تاثیرگذار است و به همین دلیل، حضور میدانی مدیران ایرنا را در مناطق سیلزده مورد تاکید قرار داد.
سیدضیاء هاشمی را در این سفر، مهدی شفیعی مدیرعامل موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران و معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی ایرنا، جواد دلیری سردبیر روزنامه ایران، فرید مدرسی مشاور مدیرعامل و فاطمه نوری جهانگرد مدیرکل اخبار استانهای خبرگزاری جمهوری اسلامی همراهی کردند.
مدیر عامل ایرنا هفته گذشته و در آغاز بارش های شدید بهاری نیز به استان خوزستان سفر کرده بود.
گزارش: خانم فاطمه نوری عضو هیات اعزامی ایرنا به خوزستان
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹