مسکو - ایرنا - محمدرضا نوروزپور مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا)  در سومین نشست کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه از همکاری مشترک خبرگزاری ایرنا با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در زمینه تبادل تجارب خبری در مواجهه با شیوع ویروس کرونا و برگزاری یک وبینار برای تبادل نظر خبرنگاران هر دو خبرگزاری خبر داد.

نوروز پور با بیان این مطلب که ایرنا در سایر زمینه‌ها نیز همواره در برقراری ارتباط و تعامل و همکاری با خبرگزاری‌ها و رسانه‌های روسیه پیشگام و همراه بوده است، گفت: دو ملت روسیه و ایران برای تحکیم پیوندهای دوجانبه و توسعه همه‌جانبه روابط خود تلاش‌های زیادی کرده‌اند و نشان داده‌اند که عزم و اراده‌ای جدی دارند؛ هرچند هنوز تا تحقق همه توقعات و آنچه باید رخ دهد فاصله دارند.

وی افزود: هر دو کشور ایران و روسیه سال‌هاست که از سوی رسانه‌های جریان اصلی غرب و از جمله آمریکا مورد هجمه قرار داشته‌اند و برنامه‌های گسترده‌ای برای ایجاد ایران‌هراسی و روسیه‌هراسی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در جریان بوده است. رسانه‌های هر دو کشور باید به صورت جدی با این روند منفی مقابله کنند اما در وهله نخست، باید این رسانه‌ها تصویر دقیقی از ایران و روسیه به مردم و نخبگان این دو کشور ارائه کنند.

وی خاطر نشان کرد: رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری ایرنا اقدامات خوبی در جهت ارائه تصویری دقیق از روسیه به ایرانیان انجام داده‌اند و می‌توان ادعا کرد به واسطه این تلاش‌ها مردم ایران شناخت نسبتاً دقیق و خوبی از روسیه و زمینه‌های مشترک سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میان تهران و مسکو دارند. اما متأسفانه در طرف روسی این اتفاق آنچنان که باید و شاید نیفتاده است و مشاهده شده که بعضاً برخی شهروندان روسیه، ایران را به‌درستی نمی‌شناسند و گمان می‌کنند ایران یک کشور عربی است.

وی تاکید کرد: انتظار ما از دوستان و همکاران رسانه‌ای خود در روسیه این است که برای معرفی دقیق‌تر ایران و ظرفیت‌های همکاری و مشارکت میان دو کشور، بیشتر بکوشند.

نوروزپور گفت: ایرنا گنجینه‌ای غنی از اخبار و تصاویر مربوط به ۸۵ سال گذشته است که قطعاً می‌تواند برای رسانه‌های روسی و محققان و حتی دانشجویان این کشور مفید باشد. خبرگزاری ایرنا این آمادگی را دارد تا با همه رسانه‌های روسی اعم از خبرگزاری، روزنامه و شبکه‌های رادیو و تلویزیونی در خصوص تبادل محصولات خبری، تفاهمنامه امضا کند؛ چرا که بر این باوریم که همکاری و هم‌افزایی در حوزه رسانه میان دو کشور باعث تقویت مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و افزایش درک متقابل میان دو ملت خواهد شد.

وی اظهار داشت: رسانه‌های ایران و روسیه همکاری متقابلی را در حوزه مبارزه با اخبار جعلی و دروغ که می‌تواند گردش سالم اطلاعات را فاسد و زنجیره اعتماد میان رسانه و مخاطبان را پاره کند آغاز کنند. ضمن اینکه بحثی هم در خصوص آموزش مشترک مطرح شود تا دو طرف بتوانند مهارت‌های رسانه‌ای خود را در مدل‌های مواجهه با این اخبار و بالابردن سطح سواد رسانه‌ای مخاطبانشان به یکدیگر منتقل کنند.

سومین نشست کمیته همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه قرار بود مروز سه شنبه ۱۴ مهرماه به میزبانی تهران برگزار شود اما شیوع کرونا برنامه‌های حضوری را تغییر داد و سیاست‌گذاران و مدیران رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از کشورهای خود و در فضای مجازی با هم دیدار و گفت و گو کردند.