به گزارش روابط عمومی ایرنا، شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار میشود که گروه پژوهش ایرنا با برگزاری میزگردی به این پرسشها که این انتخابات چه پیامدهایی برای جهان خواهد داشت و در داخل ایالات متحده آیا بسترهای اجتماعی به سمت تحقق یک پوپولیسم پیش خواهد رفت؟ پاسخ داد.
کارشناسان در مورد پیامدهای احتمالی ناشی از نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا براین باورند که با حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید، احتمالا وضعیت روسیه کمی بهتر شود و تحریمها علیه این کشور کمتر یا در همین سطح بماند. در مورد چین هم با وجود جنگهای تجاری متعدد با آمریکا، به نظر میرسد این دو کشور به یک نتیجه مشترک با هم خواهند رسید، به دلیل اینکه میتوانند در بخش اقتصادی و تجاری با یکدیگر تفاهم کنند.
هند هم کشوری رو به رشد است و بزرگترین جمعیت جهان را تا چند سال دیگر خواهد داشت و اگر ترامپ دوباره به کاخ سفید ورود کند، روابطش با آمریکا به همین روال ادامه خواهد داشت اما اگر هریس پیروز انتخابات باشد، به دلیل اصالت هندی خودش روابط واشنگتن- دهلینو بهتر خواهد بود.
به گفته کارشناسان خطر پوپولیسم در آمریکا زیاد شده است یعنی روشی که ساختار را فدای رسیدن به اهداف بزرگتر یوتوپیایی می کند و به همین دلیل دموکراتها دائم میگویند که دموکراسی ما در حال نابود شدن است زیرا بستر اجتماعی در آمریکا درحال رفتن به سمت اقتدار گرایی است و احتمالا از چین در این زمینه الگوبرداری شود. در واقع بستر اجتماعی آمریکا با پیش رفتن به سمت اقتدارگرایی، برای حل مسائل خود و پیگیری منافع عمومی کشور احتمالا به دنبال حذف دموکراسی و دستیابی به نوعی اقتدارگرایی حزبی و یا فردی است.
مشروح کامل قسمت اول این میزگرد با "عنوان پوپولیسم ترامپ جواب میدهد؟ سادهترین راهحلها برای دشوارترین مسائل" در تارنمای گروه پژوهش ایرنا منتشر شده است.
در بخش دوم این میزگرد که با عنوان "راه دشوار است اما صبر و دیپلماسی پاسخ میدهد/ برای مردم آمریکا سیاست خارجی مهم نیست" منتشر شده است کارشناسان به شوکهایی که بعد از انتخابات آمریکا به وقع می پیوندد؛ اشاره کردند، یک شوک در ارتباط با چین با توجه به اینکه چین قراردادهای most favour با آمریکا دارد، یعنی همه بازارهای آمریکا به روی کالاهای چین باز است و بالعکس، با توجه به تجربه دولت و حزب کمونیست جمهوری خلق چین ممکن است اقداماتی انجام دهد. شوک دوم در بازار انرژی است؛ یک بازار بسیار فرار و در عین حال آسیبپذیر.
در این میزگرد به بحران اقتصادی آمریکا در صورت برنده شدن هر دو کاندیدا اشاره شد اما این مساله در مورد ترامپ عمیقتر خواهد بود زیرا سیاست مالیاتی دولت ترامپ، مانند بسیاری از جمهوری خواهان کاهش مالیاتها به نفع کارآفرینان است. نتیجه سیاست اقتصادی هریس هم شبیه همین است. البته هریس برعکس ترامپ است؛ ترامپ میخواهد بخش درآمدی را کاهش دهد و هریس میخواهد بخش هزینهای را بالا ببرد.
گزارش های لحظه به لحظه آمریکا در اینجا قابل مشاهده است.