به گزارش روابط عمومی ایرنا، «حسین جابریانصاری» در جمع خانواده شهدای ایرنا گفت: سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ۱۰ شهید تقدیم نظام ایران و اسلام کرده است که همه آن ها به نوعی در صحنههای خدمت حضور داشته اند؛ از شهید «داریوش گودرزیکیا»، «علی نبی پورانگجی»، «حسین ضامن» و «حسین فرهادی کوهپائی» که در جبهههای جنگ تحمیلی حضور داشتند تا خبرنگارانی که برای پوشش برنامه های خبری و ماموریت های داخلی و خارجی در مسیر خدمت به شهادت رسیدند.
وی یادی کرد از «کاظم اخوان» خبرنگار جاویدالاثری که در ماموریت لبنان توسط اسرائیل و متحدانش در لبنان مفقود شد. از «مسعود مشایخی» که در زمان پوشش خبر سفر رئیس جمهور وقت به پاکستان جانش را از دست داد. همچنین از شهیدان «محمود صارمی» که در هنگام ماموریت خارجی، حمله تروریستی به کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان توسط شقیترین انسان های روزگار مظلومانه به شهادت رسید و «سپهدار ساجدی رئیسی» و « سیدمهدی میرافضلی» که در ماموریت داخلی و سانحه سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ به شهادت رسیدند.
همچنین مدیرعامل ایرنا یاد و خاطره «ریحانه السادات یاسینی» را که در ماموریت داخلی و هنگام پوشش برنامه محیط زیست و در مسیر دریاچه ارومیه در اثر سقوط اتوبوس جان خود را از دست داد، گرامی داشت.
جابری انصاری طیف رنگارنگ شهدای ایرنا در عرصه های مختلف خدمت از جنگ تحمیلی تا ماموریت های پرخطر و رویدادهای تلخ داخلی (سقوط هواپیما و اتوبوس) را به قاب عکس کوچکی از فعالیت های خبری ایرنا توصیف کرد.
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به ۹۰ سالگی ایرنا اشاره کرد که با فراز و نشیب های بسیاری مواجه شده است؛ از زمانی که یک آژانس خبری در دل وزارت امور خارجه بود تا زمانی که به خبرگزاریهای پارس در قبل از انقلاب و جمهوری اسلامی بعد از انقلاب، تغییر نام یافت که با وجود همه این تغییرات در نام و چارچوبها؛ همچنان خدمتگذار در عرصه خبر و رسانه بوده است.
جابری انصاری با اشاره به آسیب های درونی ایرنا و فراز و نشیب های آن در ۲۰ سال گذشته، رساندن این رسانه ملی به اوج را از وظایف سنگین خود و همکارانش در تمام بخشهای مختلف سازمان اعلام کرد.
حضور خانواده شهدای ایرنا، نمادین نیست
وی خطاب به خانواده شهدای ایرنا، گفت: حضور شما امروز تنها یک برنامه نمادین نیست بلکه هدف عطرآگین کردن سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به قدم های پاک، نام و خاطره زیبای شهدا است از گلگون کفنانی که مظلومانه در جنگ هشت ساله و در دفاع از ایران جان خود را فدا کردند تا عزیزان و گلگونکفنانی که در مسیر ماموریت های داخلی و خارجی در ایران، لبنان، افغانستان و پاکستان به شهادت رسیدند.
جابریانصاری تاکید کرد: قدوم مبارک شما ضمن اینکه یادآور نام و یاد شهدا است، یادآوری به "من" است که چه جانهای پاک و انسانهای عزیزی در راه ایران و اسلام در مجموعه خبری سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند. یادمان باشد در چه کشوری و میان عطر چه شهدا و خدمتگزارانی زندگی و کار می کنیم، براین اساس ضرورت دارد؛ وظیفه و مسیر درست را گم نکنیم و هر خدمتی که می توانیم بی دریغ انجام دهیم.
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، جای جای این کشور را آکنده از نام شهدا با عکس و یادبود آن ها دانست و به خانواده شهدای ایرنا گفت: شما قدم بر چشمان ما گذاشتید و ما وظیفه خود می دانیم که به عنوان وظایف سازمانی از هر خدمتی به شما دریغ نکنیم.
خانواده شهدا در مقدمه خانواده بزرگ ایرنا هستند
جابری انصاری تاکید کرد: ما خانواده بزرگ ایرنا هستیم، از همکاران شاغل تا همکاران بازنشسته و خانواده آن ها همگی خانواده بزرگ ایرنا هستند و خانواده شهدای ایرنا در مقدمه خانواده بزرگ ایرنا قرار دارند.
وی از خانواده بزرگ شهدای ایرنا خواست تا با سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی مرتبط باشند و همکاران و مدیران سازمان را موظف به خدمت به آنها دانست.
خانواده شهدای ایرنا چه گفتند؟
همسر شهید «سیدمهدی میرافضلی» از مشکلات معیشتی و روزهای سخت فرزندداری گفت و خواهان اجرای همسان سازی حقوق شهدای ایرنا شد.
همسر شهید «سپهدار ساجدی رئیسی» نیز از تنها فرزندش گفت و اینکه اکنون ۲ نوه دارد و اگر ساجدی بود، قطعا پدربزرگ خوبی برای آن ها بود.
همسر شهید «محمود صارمی» نیز به یاد روز شهادت همسرش افتاد شهادتی که روز خبرنگار ۱۷مردادماه را رقم زد.
همسر شهید «مسعود مشایخی» از اینکه عضوی از خانواده بزرگ ایرنا است ابراز خرسندی کرد و این را افتخار بزرگی برای خود دانست. او نیز از روزهای سختی که به تنهایی بار تربیت دو فرزند پسرش را بردوش کشید، گفت و از مدیرعامل برای برگزاری چنین نشستی تشکر و قدردانی کرد.
همسر شهید «داریوش گودرزیکیا» نیز از روزهای سختی گفت که بدون سایه همسر چهار فرزندش را بزرگ کرد و تحویل جامعه داد فرزندانی که اکنون خودش دستی در خبر و عکاسی دارند.
بعد از صحبت همسران شهدای ایرنا نوبت به والدین «ریحانهالسادات یاسینی» رسید، والدینی که داغ فرزند را بر دوش می کشند و همچنان چشمان آن ها بارانی است، با دیدن عکس ریحانه گویا داغ دلشان تازه می شود و اشک می ریزند. فضای این نشست غم آلود می شود و همسران شهدای ایرنا همراه با این خانواده داغدیده می گریند.
مادرش می گوید: در آستانه سالروز تولد ریحانه ام هستم، ریحانه ای که عاشق کارش بود با اینکه در کنکور رتبه بسیار خوبی را کسب کرده بود اما شغل خبرنگاری را انتخاب کرد؛ همیشه می گفت می خواهم با شغلم تاثیرگذار باشم.
جابری انصاری برای اشک و بی قراری های این مادر داغدیده دعا کرد تا خداوند از دریچه های بی پایانش اجر و صبوری به آن ها عطا کند.
شانه های مردانه پدر ریحانه نیز به لرزه درآمد و اشک امان نداد و گفت: هر کسی جنس غم و غصه اش را تنها خودش درک می کند. چند سالی است که نتوانسته ام بعد از رفتنش به تصویرش نگاه کنم، تحمل ندارم، مردی قوی بودم و شکننده نبودم اما بعد از رفتن دخترم...
اشک می ریزد و ادامه می دهد: چنین دردی را برای دشمنم هم آرزو نمی کنم، خاک سرد است اما نه برای بازماندگان عزیز از دست رفته...
نخستین نشست مدیرعامل جدید سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی با خانواده شهدای ایرنا با همه غم و غصه هایی که در آن حاکم بود، اراده برای چاره اندیشی در رفع خواسته های خانواده های شهدای ایرنا از سوی مدیریت ارشد سازمان نوید بخش روزهای بهتری برای حاضران در این نشست بود.