به گزارش روابط عمومی ایرنا، علیرضا قربانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در دنیای امروز که فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گاهی باعث انتشار اخبار نادرست و شایعات میشوند، وجود خبرگزاریهایی مانند ایرنا که با دقت و صداقت به انتشار اخبار میپردازند، بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: امانتداری در نقل رویدادها و انعکاس واقعیتها بدون تحریف، از جمله ویژگیهایی است که اعتماد عمومی را به ایرنا افزایش داده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پوشش بهموقع اخبار مهم کشور در زمینههای گوناگون با رعایت امانتداری، صداقت و بدون جانبداری خاص توسط خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی قابل قدردانی است.
قربانی، رعایت امانتداری و صداقت در اطلاع رسانی را کاری ارزشمند دانست و ادامه داد: استفاده از نقطه نظرات کارشناسان متخصص در حوزههای گوناگون برای تهیه اخبار و گزارشهای موضوعی از دیگر شاخصهای برتر خبرگزاری ایرنا در اطلاع رسانی است.
این پژوهشگر مسائل اجتماعی در استان گلستان تصریح کرد: این شیوه اطلاع رسانی سبب شده تا همواره تصویری روشن و بههنگام از وقایع و اتفاقات توسط ایرنا به مردم و افکار عمومی ارائه شود که قابل تقدیر است.
قربانی همچنین گفت: در عصر دیجیتال و انفجار اطلاعات که غالب رسانهها و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی، سردرگمیهای زیادی برای مردم ایجاد میکنند، خبرگزاری جمهوری اسلامی با رعایت دو اصل صداقت و شفافیت در اطلاعرسانی، پشتوانه محکمی برای کارهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور است.
وی افزود: «در شرایطی که برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی به دنبال جذب مخاطب از طریق sensationalism (حواشیسازی) و انتشار اخبار جعلی هستند، ایرنا با پایبندی به اصول اخلاقی و حرفهای، همواره تلاش کرده تا واقعیتها را بدون تحریف و با دقت منتشر کند. این رویکرد نه تنها به افزایش آگاهی عمومی کمک میکند، بلکه در تقویت اعتماد ملی و وحدت اجتماعی نیز نقش بسزایی ایفا مینماید.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی با توجه به رسالت خود، تنها به انتشار اخبار اکتفا نکرده، بلکه با تحلیلهای کارشناسانه و گزارشهای عمیق، به مخاطبان کمک میکند تا درک بهتری از رویدادهای داخلی و بینالمللی داشته باشند. این رویکرد جامع و مسئولانه، ایرنا را به یکی از ارکان مهم نظام اطلاعرسانی کشور تبدیل کرده است.
قربانی اظهار امیدواری کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی در ادامه مسیر خود، با حفظ اصول صداقت و شفافیت، همچنان به عنوان الگویی موفق در عرصه رسانههای داخلی و بینالمللی مطرح باشد و در خدمت به جامعه و پیشرفت کشور گامهای مؤثری بردارد.
به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بهعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل شد و شروع به فعالیت نمود. پایهگذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.
در این دگرگونیها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفهای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانهای- خبری در تاریخ ایران است.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دی ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیتهای ایران و جهان به ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانهای شناخته شده به شمار میرود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاههای خبری جهان قرار دارد.
با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
استان گلستان بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
اخبار ایرنا گلستان را اینجا بخوانید.