به گزارش روابط عمومی ایرنا، این روزنامه نگار غربی که به تحلیلهای تیز و مواضع گاه تند شناخته میشود، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این مطلب افزود: ایرنا نمایانگر ابزاری شگفتانگیز برای گسترش فرهنگی و البته سیاسی است آن هم در دوره ای که در چارچوب تقابل بین بلوکها، مذاهب، جوامع یا حتی تمدنها، جنگ کلمات، ایدهها، تحلیلها و دیدگاهها حاکم شده است.
وی گفت: در نگاه نخست تداوم تاریخی تحسین برانگیز ایرنا و ۹۰ سالگی این خبرگزاری قابل توجه است این در حالی است که این نهاد در طول ۹ دهه فعالیت با فراز و نشیبهای بسیاری روبهرو بوده است.
ورنوشه ادامه داد: تأکید می کنم که انقلاب اسلامی توانسته به خوبی از این ابزار در سطح بین المللی استفاده کند و این ابزار ارزشمند ارتباطی را در خدمت به مردم خود نیز مورد استفاده قرار دهد.
مقاله نویس فرانسوی در واکنش به این پرسش که چگونه می توان با ابزار رسانه در مقابل جریان رسانه های سلطه گر ایستاد، گفـت: با تقویت و همسو کردن هرچه بیشتر حرفهایگری تیمهای خود با معیارها و استانداردهای مطبوعات غربی و تکنیکهای ارتباطی آنها می توان در مقابل چنین رسانه هایی ایستاد.
وی افزود: این نوع رسانهها به دلیل رقابت شدید حاکم در غرب طی دههها مهارت بیچون و چرایی در ارائه اغلب غیرواقعی حقایق و دستکاری افکار عمومی پیدا کرده اند بنابراین توصیه میکنم درجه بالایی از دقت در اطلاعات و صداقت فکری در پردازش آنها حفظ شود؛ بهطوریکه نهتنها از دیدگاه خود، بلکه بر اساس درک دیگران، بیگانگان و در صورت لزوم، مخالفان به موقعیتها و رویدادها نگریسته شود.
ورنوشه اظهار داشت: منظورم تقلید از کاستیها یا تعصبات مفهومی، ایدئولوژیک یا دیگر تعصبات غربی نیست بلکه الهام گرفتن از روشهای آزموده شدهای است که ارتباطات را به طرز چشمگیری مؤثر میسازد مثلا پیشنهاد میکنم در شبکههای اجتماعی بهطور گسترده حضور داشته باشید زیرا آنها در جهان امروز توانسته اند بر معادلات سیاسی اثر گذار باشند.
روزنامه نگار پیشین فیگارو در خصوص نقش رسانه ها در جهان امروز نیز گفت: در متن و پایه درگیریهای گروههی، حزبی، جناحی، جریانها و حتی بین ملتها و بلوکهای ائتلافی رسانه ها نقش ایفا می کنند وبه عبارتی در صورت نیاز زمینه را برای درگیریهای دیپلماتیک، اقتصادی، سیاسی و در نهایت نظامی فراهم می سازند.
وی تصریح کرد: تکلیف بیشتر مناقشات و درگیریها ابتدا در عرصه اطلاع رسانی با انتشار اطلاعات نادرست و بازاطلاعرسانی آنها مشخص می شود، به نظر من بهجز پنهان کردن برخی حقایق به دلایل ژئوپلیتیکی، دیپلماتیک یا تقابل اقتصادی، قانون طلایی باید حفظ بالاترین حد عینیت یا همان حقیقت گویی، بیطرفی، دقت و صداقت در ارائه حقایق باشد.
به گفته این روزنامه نگار غربی، «بیطرفی» یک انضباط کاری در رسانه به حساب می آید که گاهی پیروی دقیق از آن دشوار است چرا که اتخاذ بیطرفی دشوار است اما باید تا حد امکان آن را بر خود تحمیل کنیم.
وی ادامه داد: رسانهها در این زمانه پرآشوب و نامطمئن باید موضعی «اخلاقی» اتخاذ کنند نه ظاهری. چرا که تنها گفتن حقیقت میتواند ما را آزاد کرده و ملتها را از بند درگیریهایی که میتوان از آنها اجتناب کرد، رها سازد.