اکنون که قدیمی ترین خبرگزاری جمهوری اسلامی به ۹۰ سالگی خود رسیده است با ورق زدن تقویم ایرنا، خواهید دید که طی این سال ها چه جوانانی وارد این سازمان و عرصه خبر شدند و اکنون در جایگاه پیشکسوت نشسته و حرف ها برای گفتن دارند، وقتی به میان پیشکسوتان ایرنا می آیی و پای صحبت های آن ها می نشینی، دیگر جنسیت رنگ می بازد و تنها چیزی که تو را مجذوب می کند، جسارت و شجاعتی است که از آن ها خبرنگار ساخته است.
«فیروز سبک روح» از آن دسته بانوان خبرنگاری است که در عرصه بین الملل ایرنا قلم زده است. وی متولد سال ۱۳۴۶ است که از اوایل سال ۱۳۷۱ از طریق آزمون استخدامی با مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات عربی به عنوان مترجم وارد سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی شد.
«سبک روح» تجربه دبیری گروه عربی و بعدها سردبیری همین بخش را عهده دار شد و به دلیل حسن فعالیت و پشتکاری که داشت به مدت ۲۱ سال در همین سمت باقی ماند.
الف بای خبر را در ایرنا آموختم
سبک روح که به کارش عشق می ورزد و برای خبر و خبرنگاری احترام بسیاری قائل است، می گوید: "در ایرنا ( الف بای) خبر را یادگرفتم و هویت خبری خود را پیدا کردم، طی این سالها خبر را مبتنی بر همان "الف با" به دیگران آموزش داده و می دهم.
جوان ترین سردبیر گروه عربی
وی که در پایان سال ۱۳۹۶ با ۲۵ سال سابقه و به درخواست و تمایل شخصی خود در سمت معاون مدیر کل اخبار خارجی و با حفظ سمت سردبیری بخش عربی بازنشسته شد، قشنگ ترین خاطره کاری خود را زمانی می داند که در اوج جوانی و در سن ۲۵ سالگی سردبیر ایرنا شد و در آن زمان کم سن و سال ترین و جوان ترین سردبیر بود.
شهادت صارمی،تلخ ترین خاطره دوره کاریم است
زمان در ذهنش به عقب بر می گردد به مرداد ماه سال ۱۳۷۷ به آن زمانی که «محمود صارمی» مسئول دفتر ایرنا در افغانستان به شهادت رسید.می گوید، آن روز تلخ ترین روز کاری من بود، تلخ ترین خاطره ای که در ذهنم نشست و تنها گذاشتن مادر سالمند در روزهای پرهیاهوی خبر، خیلی سخت و دشوار بود.
توصیه به خبرنگاران
سبک روح به جوانانی که تمایل دارند وارد عرصه خبر شوند، توصیه می کند؛ تنها در صورت داشتن علاقه، اشراف به حوزه خبر، صبر و تحمل در برابر ناملایمات به این کار ادامه دهید در غیراین صورت وارد این عرصه نشوید که سراسر عشق و صبر و تحمل است.
توصیه به مدیران رسانه
وی همچنین خطاب به مدیران رسانه ها بویژه ایرنا می گوید: به آموزش توجه شود. دنیای خبر، دنیای در حال حرکت و تغییر است و در جا زدن و یکجا ماندن نیروی خبری یعنی محدود کردن توانمندی های یک مجموعه، بی هویت شدن و در نهایت عقب ماندن از قافله خبری.
اخبار ۹۰ سالگی ایرنا را اینجا بخوانید.