گزارش یک معارفه/ هاشمی: مهمترین وظیفه ایرنا ترویج امید است

دکتر «سیدضیاء هاشمی» مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مهمترین وظیفه خبرگزاری رسمی کشور را در شرایط کنونی «مشارکت در تقویت و ترویج امید در سطح جامعه» عنوان کرد و از همه مدیران و خبرنگاران این رسانه خواست برای تحقق این هدف، تمامی مساعی خویش را به کار گیرند.

هاشمی امروز سه‌ شنبه در آیین معارفه «پدرام الوندی» به عنوان معاون خبر جدید ایرنا و تکریم از خدمات «احمد جعفری چمازکتی» معاون سابق خبر افزود: در شرایط اقتصادی سخت کشور و در هنگامه ای که دشمن همه تلاش خویش را برای ضربه زدن به نظام و مردم آغاز کرده است، ترویج امید و مشارکت برای بهبود شرایط جامعه ممکن است مشکل باشد، اما غیرممکن نیست؛ چون ما در زمان جنگ تحمیلی نیز چنین تجربه ای را داشتیم.

وی تصریح کرد: ما باید بتوانیم روحیه امید و مشارکت در جامعه و تعامل سازنده میان حاکمیت و ملت را تقویت کنیم و بیان توفیقات نظام و دستاوردهای کشور در حوزه های مختلف می تواند به تحقق چنین هدفی بطور جدی کمک کند.

هاشمی گفت: ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و همانند دوران دفاع مقدس که در برابر تهاجم نظامی در غرب و جنوب کشور ایستادگی داریم، اکنون در حال دفاع مقدس در جبهه اقتصادی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که در آن دوران، رسانه ها در بالابردن روحیه مردم برای دفاع از کشور نقش موثری داشتند و مردم هر عملیات را با وجود سختی ها و تلفات آن، به یک جشن عمومی تبدیل می کردند، حالا هم باید همان رویه را در پیش بگیرند و با انعکاس شایسته دستاوردها، امید مردم را افزایش دهند.

*پاسخگویی به مردم

مدیرعامل ایرنا با تاکید بر این که در این شرایط نباید پاسخگویی به مردم را فراموش کنیم، گفت: باید به پرسش ها و شبهات مردم پاسخ دهیم زیرا شفاف شدن مسائل و آگاهی، حق مردم است.

هاشمی افزود: در چنین شرایطی، اگر در مواردی، مسئولان در اتخاذ برخی تصمیمات و راه حلها اشتباه کرده باشند، باید به صراحت به آن اعتراف کنند و  رسانه ها به تبیین درست موضوع بپردازند.

وی با اشاره به نگاه منفی دولت به فیلترینگ، گفت: رئیس جمهوری در سخنرانی اخیر، موضع دولت را در این باره اعلام کرد و حالا وظیفه رسانه ای همچون ایرناست که با شیوه و روش‌های هنری و ظریف، هم ‌راستا بودن نگاه جوانان و دولت در موضوع فیلترینگ را به مخاطب نشان دهد.

*ایرنا، یک رسانه مستقل حرفه ای

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که ایرنا به عنوان یک رسانه باید پاسخگوی مسایل مهم در جامعه هم باشد و در صورت بروز کاستی و نقایصی در جامعه از جمله دستگاههای دولتی، آن را به صراحت با هدف اصلاح امور بیان کند.

وی با رد این دیدگاه که «ایرنا روابط عمومی دولت است»، افزود: ایرنا خبرگزاری و رسانه دولت هست اما روابط عمومی آن نیست و از نظر حرفه ای همواره باید استقلال خود را حفظ کند.

هاشمی ، بازدید چهارساعته امروز «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از ایرنا نشانه اهمیت و اثرگذاری خبرگزاری جمهوری اسلامی دانست و روند فعالیتها و تولیدات آن ابراز خرسندی کرد.

وی گفت: این حضور و تاثیرگذاری، ثمره تلاش و نشانه توفیق مجموعه همکاران ما در ایرنااست.

هاشمی با اشاره به تخصص و سوابق حرفه ای الوندی ۳۷ ساله به عنوان معاون جدید خبری ایرنا، اهمیت برخورداری از تخصص برای مدیران و کارکنان این سازمان را مورد تاکید قرار داد و گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی سازمانی دانش بنیان است و دارا بودن تبحر و تخصص مدیران، چشم انداز روشنی برای آن ایجاد کرده است.

وی جوانگرایی در ایرنا را یک ضرورت سازمانی و تکلیف قانونی برشمرد و افزود:  مدیران جدید در مسیری که پیش از این ایجاد شده می‌توانند با نوآوری جهش تکاملی و رو به رشدی را برای خبرگزاری رقم بزنند.

هاشمی کارکنان ایرنا را همانند یک خانواده دانست و گفت: اخلاق حرفه‌ای در کار، یکی از ارکان مهم فعالیت سازمانی و صداقت و جدیت در کار از ویژگی‌های این خانواده است.

*۱۱ برنامه الوندی

پدرام الوندی نیز در این مراسم حرکت در مسیر اجرای برنامه راهبردی ایرنا را مهمترین دستور کار خود اعلام کرد و «تغییر نرم افزار تحریریه»، «ایجاد سامانه داده کاوی ایرنا» موسوم به «دانا»، «انسجام بخشی به روند تولید سوژه»، «استفاده از تصاویر ایرنا در تمامی خبرها»، «توسعه آموزشهای حرفه ای»، «تدوین راهنمای خبری (استایل بوک) ایرنا»، «ساماندهی اخبار ویژه»، «راه اندازی آژانس عکس»، «راه اندازی آرشیو متنی ایرنا»، «توزیع محتوا در فضاهای جدید» و «توسعه فعالیت سایتهای برون مرزی» را مهمترین برنامه های خود در این مسیر برشمرد.

معاون خبر جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی با تاکید بر این که تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های آتی ایرنا در چارچوب برنامه راهبردی ایرنا تدوین و تنظیم شده است، گفت: تغییر در شکل فراورده‌های خبری و محدود نشدن آنها تنها به متن و افزوده شدن محتواهایی مانند فیلم و تصویر یکی از رویکردهای اصلی در یک سال اخیر بوده است.

وی کیفیت تولیدات چند رسانه‌ای ایرنا را در مدتی کوتاه «بی نظیر» ارزیابی کرد و افزود: این تغییر رویکرد، ظرفیت خوبی را برای خبرگزاری ایجاد کرده و کیفی سازی در آن صورت گرفته است.

الوندی یکی دیگر از تغییرات در دروان جدید را، باز شدن فضا برای خبرنگاران برای نشر اخبار دانست و گفت: در حد مقدورات در ایرنا فضا باز شده البته تمام این گشایش ها ، در چارچوب منافع ملی بوده است.

معاون خبر جدید ایرنا یکی دیگر از تغییرات صورت گرفته را جدی تلقی کردن مردم به عنوان مخاطب اصلی ارزیابی کرد و افزود: مخاطبان ایرنا در اکوسیستم جدید خبری، مردم هستند.

الوندی، طراحی سامانه داده کاوی ایرنا، انسجام‌ بخشی به تولید سوژه، برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با برنامه‌های راهبردی، توسعه مدرسه خبر ایرنا، تدوین دستورالعمل روزنامه نگاری(استایل بوک)، راه اندازی آژانس عکس را از جمله برنامه‌های پیشرو خبرگزاری دانست و بر عرضه عمومی آرشیو عکس و متن ایرنا تاکید کرد.

وی از همه همکاران و مدیران ایرنا خواست «بخشی نگری و گروه نگری» را کنار بگذارند و در همه سطوح یکدیگر را یاری دهند تا ایرنا بتواند با سرعت و سربلندی به مسیر روشن خود ادامه دهد.

 

*تشکر جعفری و سخنان دیگر مدیران

«احمد جعفری چمازکتی» معاون خبر سابق ایرنا نیز در این مراسم ضمن قدردانی از حمایت مدیرعامل و همه خبرنگاران و مدیران ایرنا در دوران فعالیتش در معاونت خبر، به «پدرام خان الوندی بخاطر مسئولیت سنگینی که پذیرفته است»، تبریک گفت و از همه همکاران خواست او را در تحقق برنامه هایش یاری دهند.

جعفری قرار است در آینده نزدیک به عنوان رییس دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی راهی کابل پایتخت افغانستان شود. کابل انتخاب خود او بوده است.

«مهدی شفیعی» معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی نیز با تبریک به الوندی به عنوان یک نیروی جوان و متخصص، از برنامه سازمان برای افزایش سهم جوانان و بانوان در مدیریتها خبر داد و تاکید کرد که ایرنا سرمایه انسانی بسیار ارزشمندی دارد. باید قدر آن را دانست و بخوبی از این ظرفیت بهره گرفت.

دکتر «وحید رافع» معاون مهندسی و فناوری اطلاعات هم از «اتفاقات خوب در حوزه فنی » سازمان در آینده نزدیک خبر داد و تاکید کرد که سرعت در دستیابی به این دستاوردها با کمک معاونت خبر میسر خواهد بود.

«غلامحسین محمدی» مشاور مدیرعامل هم ایرنا را «خبرگزاری دولت - ملت» دانست و با ابراز خرسندی از تحولات صورت گرفته گفت: «تغییر  و تحول برای پایداری و اثربخشی سیستم، یک نیاز و امری ضروری است و اگر ایرنا امروز به این تغییرات و پارادایم شیفت تن ندهد، روند تحولات حرفه ای در ایران و جهان، این سازمان را شیفت دیلیت کرده و باعث حذف آن از صحنه خواهد شد.»

وی افزود: جوانگرایی در کشور امروز یک پز نیست بلکه یک الزام است و اگر مسئولان ۱۰ سال زودتر به این نتیجه رسیده بودند، امروز شرایط جامعه بسیار بهتر بود.

«محمد مهدی جلیلی» مدیرکل اخبار چندرسانه ای نیز با ذکر خاطراتی از دوران فعالیت خود با احمد جعفری و پدرام الوندی در سالهای گذشته ، از آنها به عنوان مدیران حرفه ای در عرصه رسانه یاد کرد.

وی همچنین گفت: جوانگرایی بطور طبیعی همراه با بروز برخی اشتباهات به دلیل کم تجربگی خواهد بود اما در صورت وجود همبستگی در درون سیستم، موجب افزایش توان و انرژی سازمان، بهره گیری از خلاقیتها، ارایه طرحها و ایده های نو و در نتیجه، پیشرفت هر چه بیشتر سازمان خواهد شد.

پدر پدرام الوندی نیز که در این مراسم در جمع مدیران و سردبیران ایرنا حضور یافته بود، از اینکه فرزندش  به عنوان یک روزنامه نگار از نوجوانی در جمع «صادقترین، پاکترین و صالح ترین افراد جامعه» قرار گرفته است، ابراز خرسندی کرد.

این مراسم دو ساعته با اهدای هدیه به جعفری و حکم انتصاب به الوندی از سوی دکتر هاشمی پایان یافت.

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز دوشنبه با صدور حکمی، پدرام الوندی را به عنوان معاون خبر خبرگزاری رسمی کشور منصوب کرد.

الوندی که از مرداد امسال به عنوان مدیرکل اخبار داخلی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی منصوب شده بود، از ۳۰ آبان تاکنون نیز بطور همزمان به عنوان سرپرست معاونت خبر ایرنا فعالیت می کرد.

پیش از این، «احمد جعفری چمازکتی» تا اول مهرماه گذشته مسئولیت معاونت خبر ایرنا را عهده دار بود.

پدرام الوندی از مدیران جوان ایرنا است اما بیش از ۱۲ سال سابقه فعالیت روزنامه نگاری دارد. او در حال حاضر در مقطع دکتری رشته علوم ارتباطات اجتماعی در دانشگاه علامه طباطبایی تحصیل می کند.

دستیار و مشاور سردبیر روزنامه همشهری، رییس هیات مدیره موسسه فرهنگی هنری دایره، مدیر پروژه «تدوین گزارش وضعیت فرهنگی اجتماعی شبکه های اجتماعی وپیام رسان های موبایلی در ایران»، دبیر تحریریه فصلنامه «دانشگاه امروز»، مسئول کمیته داوران دهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی، سردبیری چند ماهنامه و پایگاه اینترنتی و فعالیت به عنوان روزنامه نگار در روزنامه هایی نظیر شرق از جمله سوابق فعالیت حرفه ای الوندی است که به عنوان پژوهشگر حوزه روزنامه ‌نگاری شهروندی شناخته می‌شود.
رع** ۳۳۷۷** ۹۰۵۳ ** ۱۵۵۱

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.