اینکه یک روزنامه ملی در فراز و نشیب روزگار توانسته است با موفقیت به راه خود ادامه دهد و هزاران روز با مخاطبان خود گفتوگو کند، نشانه ارزشمندی از پویش و بالندگی مطبوعات ایران و پیوند آنان با جامعه فرهیخته ایرانیان است. از این منظر توفیق هر رسانهای موجب خوشحالی و امیدواری عموم اصحاب رسانه و فرهیختگان ایران است.
از سوی دیگر، موفقیت روزنامه ایران در رسیدن به این مرحله از افتخارآفرینی رسانهای، مسئولیت و رسالت آن را سنگینتر میکند. روزنامهای که توانسته است در طول حدود یک ربع قرن اعتماد مخاطبانش را اعم از نخبگان سیاسی و فرهنگی و رسانهای و عموم مردم جلب کند، در معرض مسئولیت اجتماعی سنگینی قرار میگیرد. بنابراین، شایسته است این روزنامه در آغاز هزاره هشتم شمارگان خود، با مرور دستاوردها و توفیقات از یک سو و مشکلات و ضعفها از سوی دیگر، ظرفیتهای ذیقیمت موجود را برای تحقق رسالت و مسئولیت سنگین خود به کار گیرد و با ترسیم چشماندازی بلندمدت به تنظیم برنامههای آتی بپردازد.
در این مسیر، راهبردهای ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب در گام دوم و آغاز دهه پنجم انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مبنای ارزشمندی برای این مهم است. بر اساس بیانیه راهبردی ایشان «آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری» به عنوان مهمترین شعارها و اهداف انقلاب اسلامی برشمرده شدهاند که «هیچ یک به یک نسل و یک دوره منحصر نیست.» بنابراین رسالت ملی و مسئولیت اجتماعی روزنامه ایران نیز با ارجاع به این اصول قابل تنظیم و برنامهریزی است.
بر این اساس، برنامه «ایران» در آغاز و در طول هزاره هشتم، اصول مهمی همچون: دفاع از آزادی، ترویج اخلاق و معنویت، حفظ عزت و استقلال و تحکیم برادری برمبنای عقلانیت و عدالتخواهی خواهد بود. این اصول نقشه راه و چارچوب حرکت روزنامه ایران را در ماهها و سالهای آینده مشخص خواهد ساخت.
بیگمان، حرکت در این چارچوب میتواند افتخارات بیشتری برای روزنامه به ارمغان آورد و در پایان هزاره هشتم کارنامه درخشانتری از دستاندرکاران و فعالان روزنامه عرضه نماید. از روزنامهای مثل ایران با رویکردی ملی، انقلابی، اخلاقی، عدالتخواهانه و اعتدالگرایانه انتظار میرود نقشی بارز در تحقق آرمانهای بلند انقلاب و اعتلای جامعه ایران ایفا کند و جایگاه خود را روزبهروز در عرصه فرهنگ و رسانه ارتقا دهد. این مهم مستلزم تقویت نقاط قوت و ترمیم نقاط ضعف با تمرکز بر اصول فوق است.
برای «ایران» باید «گوهر عدالت» بر تارک فعالیتها بدرخشد و عدالتخواهی و دفاع از کرامت انسانها اصل اصیل و رکن رکین برنامههای آن باشد. تقویت اعتماد و مشارکت سیاسی و اجتماعی ایرانیان، ارتقای بینش سیاسی و قدرت فکری مخاطبان، ترویج پایبندی به اصول با بهرهگیری از «صداقت، صراحت و اقتدار» در عین «انعطافپذیری و پذیرش خطاها و حساسیت مثبت نسبت به نقد» رویکردهایی است که به نقشآفرینی «ایران» کمک خواهد کرد.
روزنامه ایران در پهنه ایرانزمین و در ارتباط با عموم ایرانیان فرهیخته و سایر مخاطبان در نقاط مختلف جهان، عامل و حامل گفتوگوی منطقی و سازنده خواهد بود و با پایبندی به مشی و شیوه اعتدالی زمینهساز توسعه تعامل سازنده و تقویت همدلی، انسجام و اعتماد اجتماعی خواهد شد.
موفقیت روزنامه و تمام همکاران و دستاندرکاران را در این مسیر آرزو میکنم و با اتکا به الطاف الهی انتشار هزارگان بعدی روزنامه را انتظار خواهیم کشید. انشاءالله
*سیدضیاء هاشمی
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
و رییس هیات مدیره روزنامه ایران
یادداشت منتشره در روزنامه ایران، ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
انتشار هفت هزارمین شماره روزنامه پرافتخار ایران رویدادی بس مبارک و دلگرم کننده است. این رویداد نه فقط برای خبرنگاران، مدیران، بنیانگذاران، همکاران و خوانندگان ایران بلکه برای عموم اصحاب رسانه پدیدهای خوشیمن و فرحبخش است.
نظر شما