به گزارش خبرنگار ایرنا، ۶ نفر از هفت عضو شورای اسلامی شهر سمنان روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) این استان، بر تعامل دوسویه و سازنده ایرنا و مدیریت شهری با هدف بهبود خدمات، ارتقای رضایت شهروندان، توسعه اقتصادی، رونق گردشگری و معرفی هرچه بیشتر این شهر تاکید کردند.
علی همتی رئیس و مجید نظری نایب رئیس، حسین موسوی دلازیانی رئیس شورای شهرستان و دبیر، حسین گلهاشم رئیس شورای استان و خزانهدار، رضا صباغیان و عباسعلی طالببیدختی اعضای شورای شهر سمنان در این بازدید از نزدیک در جریان چگونگی تهیه، پردازش و انتشار تولیدات خبری و تصویری خبرگزاری جمهوری اسلامی قرار گرفتند و با کارکنان این سازمان در سمنان دیدار کردند.
گزارش تصویری مربوط به این دیدار را اینجا ببینید.
رسانه، حتی اگر دولتی است باید زبان مردم باشد
رئیس شورای اسلامی شهر سمنان در این نشست بیان کرد: رسانه باید زبان گویای مردم باشد و مطالبات مردمی را بیان کند حتی اگر منصوب به دولت باشد.
همتی بیان کرد: مدیریت شهری به عنوان بخشی از حاکمیت موظف به امیدآفرینی بین مردم با اطلاعرسانی دقیق و به موقع است.
وی افزود: اهالی رسانه باید از مدیریت شهری و دستگاههای دولتی مطالبه کنند، زیرا شهر سمنان مشکلات زیادی دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: مدیریت شهری باید در حوزههای مختلف مانند دانشبنیانها، طرحهای بزرگ توسعه شهری مانند حرم امامزاده یحیی (ع)، ورزش، پساب و ورودی و خروجی شهر به رسانهها پاسخگو باشد.
همتی گفت: در طرح نهضت ملی مسکن، رسانهها مطالبه کنند که آیا جوانان با حداقل دستمزد قادر به پرداخت آورده و اقساط مسکن هستند؟ یا این طرح نیز در اختیار قشر مرفه قرار میگیرد و منجر به افزایش بیش از پیش قیمت مسکن خواهد شد؟
نقص در عملکردها امید مردم را از بین برده است
وی افزود: مدیریت شهر سمنان در آزادسازی کاروانسرای شاهعباسی میدان سعدی، از جان مایه گذاشت و بهترین ساختمان خود را برای آزادسازی هرچه سریعتر این بنای با ارزش در اختیار اداره کل زندانها و اقدامات تأمینی تربیتی قرار داد.
رئیس شورای اسلامی شهر سمنان با اشاره به نقش پررنگ رسانهها در آزادسازی کاروانسرای شاه عباسی سمنان گفت: اکنون ماجرای این کاروانسرا هنوز تمام نشده و رسانهها با پیگیری و مطالبه بیشتر میتوانند اجرای این طرح را تسریع کنند.
همتی بیان کرد: وقتی پس از دستور رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور مبنی بر آزادسازی، کاروانسرا همچنان در بند میماند، طبیعتاً امید و اعتماد مردم از بین میرود.
وی با تاکید بر اهمیت ارائه آمار صادقانه به مردم افزود: آمار غلط، برنامهریزی ناقص و اجرای نزدیک به صفر، روندی مشکلساز است که منجر به از بین رفتن اعتماد و امید عمومی شده است.
ارائه آمارهای دروغ امید و اعتماد عمومی را از بین برده است
عضو شورای اسلامی شهر سمنان نیز گفت: بسیاری از مسئولان با ارائه آمارهای نادرست، علاوه بر نادیده گرفته شدن مشکلات، باعث از بین رفتن اعتماد عمومی میشوند و ریزش اعتماد عمومی، نتایج بدی در پی دارد.
طالببیدختی بیان کرد: رسانهها با مطالبات درست و ارائه آمارهای صادقانه، در جلب اعتماد مردم کوشش کنند.
وی افزود: استادیوم تختی سمنان وضعیت مناسبی ندارد و در مجموع اوضاع ورزش سمنان مناسب نیست، ولی مسئولان به گونهای آمار و ارقام ارائه میدهند که گویا هیچ مشکلی وجود ندارد به طور مثال هرکس که بیمه شده ورزشی باشد را به عنوان ورزشکار حرفهای آمار میدهند و همین باعث میشود وضعیت مناسب به نظر بیاید.
وزن فضای مجازی بالا رفته است
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر سمنان نیز گفت: امروز بالارفتن وزن فضای مجازی بر کسی پوشیده نیست و رسانهها باید برای مقابله با آن، از شیوه اخلاقمدارانه در کنار عقلانیت و صداقت در انتشار اخبار بهره ببرند.
صباغیان افزود: با برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ میتوان ذهن جوانان را اقناع و دغدغههایشان را حل کرد.
عضو شورای اسلامی شهر سمنان گفت: اعضای این شورا در جلسه پرسش و پاسخ حوزه مدیریت شهری با دانشآموزان مدرسه فرزانگان شرکت کردند و به پرسشهای آنان پاسخ دادند و توصیه میشود همه مسئولان این کار را انجام دهند.
سرعت توسعه شهرهای نوپا از سمنانِ کهن فراتر رفته است
رئیس شورای اسلامی شهرستان سمنان نیز ابراز داشت: شهر سمنان به اندازه ۲ هزار و ۶۰۰ سال مدنیت دارد و از ۹۶ سال گذشته تاکنون دارای شهرداری است، اما سرعت توسعه آن از شهرهای نوپا و جدیدتر کندتر است.
موسوی گفت: شهر سمنان به کمک رسانهها نیاز دارد و سوژههای زیادی برای مطالبه و پرداختن دارد.
وی افزود: در این شهر امنیت حاکم است، ولی رونق اقتصادی ضعیف است. سمنان ۸۵۰ اثر ثبت ملی دارد. برخی کشورها که حتی یک اثر ثبت شده ندارند، گردشگری قوی دارند و باید به این موضوع پرداخته شود.
سیاستهای رسانهای استان سمنان در حوزه آب مشخص نیست
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان نیز گفت: سیاستهای رسانهای استان سمنان در حوزه آب مشخص نیست. از طرفی توان رسانهای این استان از نظر تجهیزات و نیروی انسانی در مقایسه با سایر استانها کم است.
سعید صادقی مقدم بیان کرد: این خبرگزاری در حوزههای مختلف مانند آب، اصلاح الگوی کشت، محیط زیست و رونق گردشگری و صنعتی وارد شده و از این پس نیز بیش از گذشته به مشکلات استان سمنان میپردازد.
وی افزود: لازم است در رسانه هم به ضعفها و هم به اقدامات مثبت پرداخته شود که امیدافزایی رقم بخورد.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان گفت: این خبرگزاری از گفت وگو با رؤسای کمیسیونهای تخصصی شورای شهر برای پرداختن تخصصی به مسائل استقبال میکند.
صادقیمقدم بیان کرد: تعامل دوطرفه ایرنا با مدیریت شهری میتواند منجر به بهبود روند توسعه شهر شود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس خبری پارس» بنا گذارده شد و طی نزدیک به ۹ دهه فعالیت، افزون بر جریانسازی خبری یکی از منابع مهم خبری دیگر رسانههای داخلی و خارجی بوده است.
سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
شهر سمنان دارای سه منطقه شهرداری است.