«چانگ خوآ» روز دوشنبه در ملاقات با دکتر سیدضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره تحولات هنگ کنک، مواضعی اصولی و مبتنی بر چارچوب های مرسوم بین المللی است.
این دیپلمات چینی همچنین تصریح کرد که پکن ضمن حمایت قاطع از برجام، مخالف یکجانبه گرایی های آمریکا است و تحریم ها علیه ایران را محکوم می کند.
چانگ خوآ تاکید کرد: پکن معتقد است هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد و اجرای کامل برجام ضامن امنیت و ثبات منطقه است.
وی درخصوص تحولات هنگ کنگ افزود: واقعیت مسائل هنگ کنگ این است که مطابق قوانین قضایی و چارچوب های بین المللی، حق استرداد مجرمین برای هرکشوری، طبق قراردادهای فی مابین محفظوظ است و هرچند که در پی اغتشاشات اخیر این موضوع برای مدتی متوقف شد اما به زودی از سر گرفته خواهد شد.
این دیپلمات چینی گفت اغتشاشات اخیر مربوط به هنگ کنگ که با حمایت برخی غربی ها صورت گرفته است، نه تنها تهدیداتی جدی را متوجه وضعیت اقتصادی هنگ کنگ کرده بلکه به شدت موجب آزرده شدن مردم این منطقه و تحمیل زیان های سنگین به آنها شده است.
** صدای ایرنا، صدای ایران است
چانگ خوآ در بخشی دیگر از سخنانش ضمن ابرازی خرسندی از حضور در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، گفت: پیشتر از دو خبر گزاری دیگر ایران بازدید کرده ام اما حضور در ایرنا معنای دیگری دارد زیرا صدای ایرنا به عنوان خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، صدای ایران و دولت این کشور است.
وی با اشاره به ضرورت آشنایی بیشتر مردم ایران و چین نسبت به یکدیگر و شناخت ظرفیت های متقابل دو کشور ، نقش رسانه ها و همکاری های رسانه ای بین دو کشور را در تحقق این مهم، غیرقابل انکار توصیف کرد.
سفیر چین با اشاره به سفرهای اخیر خود به استان های شمال غربی ایران گفت: مایلم برای تقویت همکاری ها از جمله در حوزه گردشگری بطور موثر ایفای نقش کنم تا شاهد تقویت تبادل گردشگر میان دو کشور باشیم.
همزمان با حضور سفیر جمهوری خلق چین در ایرنا، از سایت زبان چینی خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز بطور رسمی رونمایی شد.
چانگ خوآ علاوه بر حضور در مراسم رونمایی سایت زبان چینی ایرنا و ملاقات با دکتر سیدضیا هاشمی مدیرعامل این خبرگزاری، از بخش های مختلف ایرنا بازدید کرد.
*رع*1710

تهران – ایرنا - سفیر جمهوری خلق چین در تهران ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات هنگ کنگ و حمایت تهران از چین واحد، تاکید کرد: پکن به همکاری برد – برد با ایران پایبند است.
نظر شما