۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۱۹
کد خبر: 83877788
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سفر ظریف و سایت چینی ایرنا دو رویداد مهم در روابط ایران و چین در یک روز

پکن – رادیو بین المللی چین در دو سایت چینی و فارسی خود از راه اندازی سایت زبان چینی خبرگزاری جمهوری اسلامی( ایرنا) به عنوان« باز شدن دریچه ای برای افزایش آشنایی چینی ها با ایران» یاد و رونمایی از این سایت همزمان با سفر« محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پکن را « دو رویداد مهم در روابط ایران و چین در یک روز» ارزیابی کرد.

در گزارش رادیو بین المللی چین آمده است: ایرنا خبرگزاری رسمی ایران است اما به مدتی طولانی فاقد صفحه ای برای مخاطبان چینی زبان بود. باید دانست چین پرجمعیت ترین کشور دنیا، دارای 1 میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت است. غیبت درازمدت این تعداد جمعیت در میان مخاطبین ایرنا، روز دوشنبه با به بهره برداری رسیدن سایت چینی ایرنا جبران شد.






سایت زبان چینی ایرنا به عنوان نهمین سایت زبان های خارجی آن دیروز( دوشنبه) با حضور مدیرعامل ایرنا و سفیر چین در تهران رونمائی و به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

ایرنا علاوه بر فارسی و چینی محصولات خبری خود را به زبان های عربی ، انگلیسی، روسی، اردو، فرانسوی، آلمانی، ترکی استانبولی و اسپانیولی منتشر می کند.

در گزارش رادیو بین المللی چین آمده است، «سید ضیاء هاشمی» مدیرعامل ایرنا در مراسم بهره برداری سایت چینی ایرنا گفت که ایران حاضر است تا با همکاری با رسانه های چینی، اطلاعات واقعی را دربارۀ دو کشور در اختیار مردم کشور مقابل قرار دهند.



وی افزود: ظرفیت هایی که در حوزۀ فرهنگی، علمی و فناوری وجود دارد برای همکاری های دو کشور بسیار گسترده تر از آنی است که الآن وجود دارد. رسانه ها می توانند به معرفی این ظرفیت به کشور مقابل و مخاطبان ایرانی و چینی و همچنین معرفی سریعتر و دقیق تر کمک کنند. امروز ما با راه اندازی این صفحۀ چینی سعی می کنیم سهم خودمان را در این زمینه اداء کنیم و گام بلندی برداریم تا نقش رسانه ها در جهت تحقق این هدف یعنی توسعه هر چه بیشتر روابط بین دو ملت ایفاء شود و ما هم بتوانیم به این مسیر کمک کنیم. در طول سالهای گذشته ما همکاریهای خیلی خوبی با رسانه های چینی و همکاران چینی داشته ایم و به طور منظم و مرتب اخبار رسانه ای مبادله کرده ایم. امیدواریم اتفاقی که امروز افتاده نقطه عطفی برای هر چه گسترده تر کردن همکاریها باشد.»



چانگ خوا سفیر چین در ایران نیز راه اندازی پایگاه چینی ایرنا را تبریک گفت و افزود: چین و ایران پس از برقراری روابط دیپلماتیک بین خود توانسته اند اعتماد متقابل سیاسی را تعمیق و همکاری هایشان را ثمربخش کنند.

او گفت:امیدواریم رسانه های چین و ایران بتوانند برای افزایش تبادلات فرهنگی دو کشور نقش مثبت خود را ایفا کنند.



در گزارش رادیو بین المللی چین آمده است:همان طور که آقای سید ضیاء هاشمی و آقای چانگ خوا گفتند رسانه ها برای معرفی کشور خود و آشنایی مخاطبان خارجی با کشور بسیار مهمند. باید گفت در دنیا امروز رسانه های غربی کماکان در پوشش اخبار دنیا پیشتازی و نقش اصلی ایفا می کنند.

در چنین شرایطی در حالی که مخاطبین چینی می خواهند از طریق رسانه ها با ایران آشنا شوند و از تحولات در ایران آگاه شوند یا برعکس، مردم ایران می خواهند با چین واقعی آشنا شوند، با چهره ای از چین یا ایران که رسانه های غربی برای مخاطبان تجسم بخشیده اند، روبه رو می شوند.

به عبارت دیگر، به دلیل وجود واسطۀ رسانه های غربی بین مخاطبین چین و ایران و نبود کانال ارتباطی مستقیم بین آنها، مخاطبین چین و ایران فاقد اطلاعات کافی و درست از کشورهای یکدیگر هستند. در نتیجه سوء تفاهمات زیادی در میان مخاطبان دربارۀ کشورهای یکدیگر وجود دارد و این سوء تفاهمات شاید جزو اهدافی باشد که رسانه های غربی برای کار تبلیغاتی خود مد نظر گرفته اند.

رادیو بین المللی چین تاکید کرد که می توان گفت راه اندازی سایت چینی ایرنا دریچۀ مهمی برای آشنایی مخاطبان چینی با ایران باز کرده است. حالا کانال های آشنایی مخاطبان چینی با ایران محدود به سفرنامه ها و وبلاگ ها نیست بلکه می توانند مثل خواندن اخبار کشور خودشان، از تحولات ایران آگاه شده و با ایران آشنایی بیشتری پیدا کنند.
دو رویداد مهم در مبادلات چین و ایران در یک روز

رادیو بین المللی چین در گزارش دیگری آورده است: در جهان امروز که یکجانبه گرایی متداول شده و سیاست زورگویی پابرجاست، چین و ایران مشترکا از نظام چندجانبه گرایی دفاع می کنند و روابط دوجانبۀ خود را روز به روز پیش می برند و در همین چارچوب روز دوشنبه 4 شهریور دو رویداد مهم در رفت و آمدها و روابط بین چین و ایران رخ داد، وزیر امور خارجۀ ایران از چین دیدار کرد و شبکۀ زبان چینی خبرگزاری جمهوری اسلامی راه اندازی شد.

محمدجواد ظریف پس از سفر خود به پاریس، وارد پکن شد و همین روز وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر خارجۀ چین با او گفت وگو کرد.

وانگ یی گفت: چین در مساله هسته ای ایران از تمام تلاش ها برای حفظ برجام پشتیبانی و درخواست های منطقی ایران را درک می کند. چین بر این باور است ایران تا زمانی که به اجرای برجام ادامه می دهد، باید دستاورد مناسبی حاصل کند. چین به عنوان یک کشور مسؤول، آماده است به اجرای برجام ادامه دهد تا در جهت کاهش تنش در منطقۀ خلیج فارس نقش سازنده ای ایفاء کند.

آقای ظریف هم در توییتر به زبان چینی نوشت: گفت وگوهای مفصل و سازنده ای با دوست خوبم وزیر امور خارجه (چین) وانگ یی داشتم. ما در مسائل دو جانبه، منطقه ای و بین المللی نظرات مشترکی داریم. من یک نقشه راه ۲۵ ساله برای تحکیم مشارکت استراتژیک جامع بین ایران و چین و کمک مثبت به ابتکار «کمربند و جاده» پیشنهاد کردم.

رادیو بین المللی چین در بخش دیگری از گزارش خود آورده است:اگر آمریکا و ایران واقعا بتوانند بر پایه برابری و احترام متقابل گفت وگو کنند، حتماً به تنش زدایی در منطقه کمک می کند و چین از این موضوع استقبال می کند، همانطور که پیشتر ما از گفت وگوی کره شمالی و آمریکا حمایت کرده ایم اما اصطکاک تجاری بیش از یک ساله بین چین و آمریکا به ما آموخته است که اعمال فشار حداکثری، عهدشکنی، بی صداقتی و تصمیمات متغییر و پشیمانی مکرر... روش مذاکرۀ ترامپ است.

چین و ایران دو کشور دوست هستند؛ ما در قبال دوستان برخورد صادقانه داریم، فریبکاری و کلاهبرداری جایی ندارد.

این رسانه چینی اضافه کرد:در روز سفر ظریف به چین و در ادامۀ مبادلات دوستانۀ چین و ایران، یک اقدام عملی دیگر انجام شد: شبکۀ چینی زبان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) رسماً راه اندازی شد.

هاشمی مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در این مراسم ابراز امیدواری کرد که راه اندازی این شبکه چینی بتواند به تقویت درک متقابل و همکاری دو کشور در ابعاد مختلف کمک کند و به نقطۀ عطف و تاریخی همکاری رسانه های دو کشور ایران و چین بدل شود.
دل به دل راه دارد

در گزارش سایت این رادیوی چینی آمده است:در حال حاضر پایگاه فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین، شبکۀ چینی سازمان صدا و سیما و ایرنا به ترتیب فعال شده و پلی برای آشنایی متقابل مردم دو کشور ایجاد کرده اند. رسانه ها و مردم دو کشور می توانند به زبان مادری خود و مستقیماً پیام های دست اول را از طرف مقابل جست وجو کنند.

رادیو بین المللی چین در پایان گزارش خود آورده است:به قول یک ضرب المثل معروف چینی، «مردم از راه دل آشنا می شوند»؛ و به قول ضرب المثلی ایرانی« دل به دل راه دارد» همانطور که چانگ خوا سفیر چین در ایران در مراسم راه اندازی شبکه چینی ایرنا اشاره کرد: کشورها، ملت ها و تمدن های متقاوت باید بر مبادله و هم آموزی و همزیستی صلح آمیز پایبند باشند، چین و ایران به تقویت تعاملات انسانی ادامه می دهند و روحیۀ جادۀ ابریشم را به نسل های بعدی منتقل خواهند کرد؛ امیدواریم رسانه های دو کشور در این زمینه نقش مثبتی ایفا کنند.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.