۱ آذر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۰
کد خبر: 84117867
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایرنا برای تبیین دستاوردهای دولت در شهرستان‌ها اهتمام ویژه دارد

کاشان- ایرنا- مدیرکل اخبار استان‌های سازمان خبرگزاری اسلامی (ایرنا) گفت: این رسانه به تبیین دستاوردهای دولت در شهرستان‌ها اهتمام ویژه دارد و در این راستا گام برمی‌دارد.

فاطمه نوری جهانگرد شامگاه پنجشنبه در آئین معارفه مسئول جدید نمایندگی کاشان اظهارداشت: تبیین دستاوردهای دولت در بخش‌های گوناگون به ویژه در شهرستان‌ها از جمله توسعه روستایی، آب‌رسانی، گازرسانی و گردشگری جزو اهداف اصلی ایرنا محسوب می‌شود.

وی افزود: نمایندگی ایرنا در کاشان جزو دفاتر درجه یک خبرگزاری جمهوری اسلامی به شمار می‌آید و به دلیل شرایط خاصی از جمله جایگاه فرهنگی، مذهبی و سیاسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل اخبار استان‌های سازمان خبرگزاری اسلامی فعالیت برنامه‌محور، خارج شدن از متن و توجه به بخش چند رسانه‌ای را مهمترین انتظارها از مسئول جدید نمایندگی ایرنا در کاشان برشمرد و ابراز امیدواری کرد، خروجی محتوای این نمایندگی در چند ماه آینده جهش قابل توجهی داشته باشد.

وی که پیشینه فعالیت در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز استان اصفهان را دارد، با تبیین شرایط ویژه و قابل توجه کاشان تاکید کرد که تولید محتوای ایرنا در این شهرستان باید در سطح و جایگاه کاشان باشد.

نوری اضافه کرد: مسئول سابق نمایندگی ایرنا در کاشان گزارش‌های مطلوبی در بخش فرهنگی تولید می‌کرد که امید می‌رود این روند در دوره مسئول جدید نیز تقویت و مطلوب‌تر شود.

تحقق توسعه در گرو ارتباط دوسویه مسئولان و اصحاب رسانه

فرماندار ویژه کاشان در ادامه گفت: رابطه بین مسئولان دستگاه‌های اجرایی و اصحاب رسانه باید دوسویه باشد، چرا که در شرایط کنونی با رابطه یک‌طرفه نمی‌توان پیشرفت داشت.

علی‌اکبر مرتضایی اظهارداشت: باید به رسانه خوراک داد، اگر مدیری از سواد رسانه‌ای برخوردار باشد و بتواند از این ابزار استفاده کند، در مرحله اول راه پیشرفت خودش را هموار می‌کند.

وی افزود: در زمان حاضر خبر سرنوشت‌ساز است و می‌تواند بنیان یک دولت را تحت تأثیر قرار دهد، البته اگر افرادی که این هنر و عرق را داشته باشند تا بتوانند از ابزار رسانه به خوبی استفاده کنند.

فرماندار ویژه کاشان، صداقت و سرعت در ارسال خبر را از ویژگی‌های یک خبرنگار حرفه‌ای برشمرد و بیان کرد: خبرنگار نقش خیلی مهمی در دنیای امروز دارد و باید بدون کم و زیاد خبرها را ارسال کند.

وی اضافه کرد: رسانه می‌تواند ابزار قدرتمندی در دست مدیر باشد تا بتواند واقعیت‌ها را بازتاب دهد، در حالی که گاه برخی رسانه‌ها به معضلی تبدیل می‌شوند و افراد مجبور هستند وقت خود را برای تبیین یک موضوعی که نادرست بازتاب داده شده است، صرف کنند.

مرتضایی یادآور شد: خبر مانند تیری است که از کمان رها می‌شود و ترمیم تخریبی که ممکن است صورت دهد، شاید حتی ممکن نباشد.

وی با اشاره به لزوم تبیین بیشتر و بهتر اقدام‌ها و دستاوردهای دولت، گفت: این خطه همیشه خبرساز بوده است و از زمان حضور اینجانب در شهرستان هم تلاش شد تا اقدام‌هایی صورت گیرد که باید دید چه میزان این اخبار، اقدام‌ها و تحلیل‌ها به صورتی مناسب بازتاب داده می‌شود.

فرماندار ویژه کاشان اضافه کرد: این آمادگی وجود دارد که مسیر روشنی برای فعالان رسانه‌ای مشخص شود، اگرچه همه جزئی از بدنه دولت هستیم، در یک کشتی نشستیم، با هم حرکت می‌کنیم و چه بهتر که خبرها از تریبون رسمی مانند خبرگزاری جمهوری اسلامی انتشار یابد.

وی یادآور شد: طرح زیرگذر آرزوی ۱۳ ساله مردم کاشان بود که در گذشته اجازه انجام آن داده نشده بود که در این دوره چنین طرحی آغاز شده است.

مرتضایی با اشاره به تعطیلی فرودگاه کاشان ادامه داد: راه‌اندازی فرودگاه به طور معمول مشکلاتی دارد که البته در کاشان این مهم صورت گرفت و فرودگاه پس از یک دوره تعطیلی احیا شد.

وی بیان کرد: مردم منطقه دوست داشتند که صدای‌شان شنیده شود و در این دوره با پیگیری‌های صورت گرفته می‌توان رادیو کاشان را از نقاط مختلف کشور گوش کرد.

فرماندار ویژه کاشان با اشاره به آغاز دوباره طرح راکد منطقه ویژه اقتصادی، افزود: ظرفیت تولید ماهی و پرندگان زینتی در کاشان وجود داشت اما در حال از دست دادن آن و انتقال به استان همجوار بودیم که تلاش شد با ایجاد منطقه صنعتی شماره ۳ تجمیعی از آنها را داشته باشیم تا برند کاشان از بین نرود.

وی با اشاره به ظرفیت شهرستان‌های آران و بیدگل، نطنز و اردستان اظهارداشت: بحث مثلث گردشگری تاریخی مذهبی که چندی است مطرح شده، بر اساس تجربه‌های پیشین و ظرفیت‌های منطقه بود که در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم و تقویم گردشگری تهیه کردیم که قرار شد در رایزنی‌های فرهنگی مد نظر قرار گیرد.

مرتضایی با اشاره به دیدار اخیر با مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و درخواست تشکل یا مجمعی از رسانه‌ها در منطقه تاکید کرد: ایرنا می‌تواند خط شکن باشد و این باب را باز کند که بتوانیم حق مطلب را در مورد کاشان ادا کنیم.

راه‌اندازی نخستین موزه کتاب و مطبوعات در کاشان

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان نیز در این آئین از راه‌اندازی نخستین موزه کتاب و مطبوعات با همکاری بخش خصوصی در این شهرستان خبر داد.

میثم نمکی افزود: صفحات و اوراق بسیاری از پیشینه کاشان در حوزه کتاب، مطبوعات و اسناد جمع‌آوری شده است که در این موزه برای عموم به نمایش گذشته خواهد شد.

وی با اشاره به پیشینه فعالیت‌های رسانه‌ای در کاشان، یادآور شد: نخستین نشریه مکتوب منطقه با عنوان ثریا حدود ۷۰ سال پیش انتشار می‌یافت و از آن هنگام روزنامه‌نگاران بسیاری در سطح کشور و استان به فعالیت پرداختند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان با اشاره به اینکه این خطه در سده دهم پایتخت ادبی بود، اضافه کرد: کاشان با تلاشی که مجموعه شهرستان داشت، ۲ سال پیش پایتخت کتاب ایران شد و امسال نیز افتخار پیدا کرد که به عنوان پایتخت نهج‌البلاغه برگزیده شود.

وی ادامه داد: این مسائل نشان می‌دهد ظرفیت و توانمندی کاشان به ویژه در حوزه فرهنگی فرا استانی است و در حوزه گردشگری و اقتصاد گردشگری یک شهر بین‌المللی و فرا کشوری به شمار می‌رود که این امر وظیفه ما را در مسئولیتی که داریم، سنگین‌تر می‌کند و هم اینکه نگاه مرکز را می‌طلبد که ویژه‌تر به منطقه نگاه کنند.

نمکی اظهارداشت: خبرگزاری ایرنا به هر روی پنجره مطمئنی را برای ورود به جهان اخبار و اطلاعات در دنیای معاصر ایجاد کرده و از این منظر ویترین و تریبون دولت است.

وی تصریح کرد: دولت‌ها البته ممکن است که رویکردهایی داشته باشند اما بسیاری از خبرگزاری‌های خصوصی رویکردی متفاوت را دارند که شاید آن جامعیت مورد نظر را نداشته باشند؛ در حالی که این مهم در ایرنا وجود دارد و مایه خرسندی است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان تاکید کرد: تغذیه خبری و محتوایی مدیران دستگاه‌های اجرایی این شهرستان می‌تواند یکی از کارهایی باشد که در خبرگزاری کاشان بیشتر شود؛ هم باید مدیران را رسانه‌ای کنیم و هم اینکه تلاش داشته باشیم رسانه‌های ما به نوعی مدیرپرور شوند.

وی به فرآورده‌های خاص مانند بولتن‌های خبری تخصصی و تحلیلی خبرگزاری جمهوری اسلامی برای مسئولان اشاره کرد و گفت: این تولیدات بسیار بر مدیران در کشور تأثیرگذار بود اما اکنون جای خالی برخی از آنها احساس می‌شود و رسانه‌ها هرچند برخط هستند، اما این خلاء وجود دارد.

نمکی بیان کرد: انتظار می‌رود در این زمینه نگاه ویژه‌ای داشته باشیم، چرا که بخشی از کار خبرگزاری ایرنا خبر و گزارش است اما در بحث تحلیل باید فعالیت بیشتری صورت گیرد.

وی افزود: نوآوری و خلاقیتی که یک خبرنگار حرفه‌ای دارد، می‌تواند نقش دانش‌افزایی، جریان‌سازی و رفتارسازی داشته باشد چرا که نتیجه و ذات خبر این است که به تأثیر بیانجامد و امید می‌رود که این مساله را بیشتر شاهد باشیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان تشریح کرد: حلقه مفقوده‌ای در حال حاضر در بخش رسانه‌ای وجود دارد و آن شامل طراحی شهری است که برای آینده حرفی برای گفتن باشد؛ چرا که گذشتگان ما برای ما حرف داشتند و ما هم باید بتوانیم برای آینده حرف داشته باشیم.

وی اظهارداشت: رسانه‌ها می‌توانند در پیشانی این موضوع قرار بگیرند و با حساسیت‌هایی که برمی‌انگیزند و نگاهی که جاری می‌کنند می‌توانند دروازه ورود به چنین بحث‌هایی باشند و تلنگرهایی که به عنوان اولویت‌های یک شهر باید لحاظ شود، از سوی رسانه‌ها بهتر می‌تواند رقم بخورد.

نمکی تاکید کرد: انتظار می‌رود رسانه و به ویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی را به صرف یک مجموعه انتشاردهنده خبر نبینیم، بلکه به عنوان دستگاه رصدکننده و تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی یک شهر باید قلمداد شود.

وی اضافه کرد: نیازمند دیده‌بانی هستیم که مدام مسئولان را از نظر تغذیه محتوایی حمایت کند و این مهم جز با هم‌افزایی، همکاری و تعریف مأموریت‌ها به صورت ویژه به دست نمی‌آید.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان بیان کرد: بر این اساس انتظار می‌رود در سطح کشور و استان برجسته‌سازی موضوع‌هایی مانند پایتختی نهج‌البلاغه کاشان در دستور کار قرار گیرد.

وی یادآور شد: پایتختی نهج‌البلاغه طرحی ملی آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویجی است و رسانه‌ها در بحث تبلیغ و ترویج شایسته است که اقدام‌های متفاوتی را صورت دهند.

رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان نیز در این آئین اظهارداشت: شهرستان‌های شمال این استان در حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی، محیط زیست، آب و صنعت حساسیت و ظرفیت‌های ویژه‌ای دارند که شکوفا شدن آنها در گرو همکاری و تعامل مسئولان با ایرنا است.

جانعلی فتحی تاکید کرد: باید رویکرد برخی مسئولان به مقوله خبر و بحث اطلاع‌رسانی تغییر کند، به طوری که ایرنا را در کنار خود ببینند و پاسخگوی پرسش‌های مطرح شده باشند.

سعید صادقی‌مقدم، مسئول جدید نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در منطقه کاشان نیز با قدردانی از تلاش‌های مسئول پیشین این نمایندگی، ابراز امیدواری کرد که ایرنا در شهرستان‌های شمالی استان اصفهان با همکاری مسئولان و هماهنگی اداره‌کل اخبار استان‌های این سازمان و مرکز اصفهان بتواند ظرفیت‌ها و توانمندی‌های منطقه را به نحو مطلوبی بازتاب دهد.

همچنین محمد ملأ حمزه‌زاده، مسئول پیشین نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در شهرستان کاشان گفت: تلاش شد در سه سال گذشته با بضاعت موجود در کنار پوشش خبری برنامه‌های روزانه شهرستان‌های شمالی استان اصفهان به معرفی توانمندی‌های این نقاط بپردازند و در راستای تبیین دستاوردهای دولت و رضایت مردم گام برداریم.

سعید صادقی‌مقدم در ادامه این آئین به عنوان مسئول جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی در کاشان معارفه و با اهدای لوح تقدیر و هدیه فرهنگی از تلاش‌های ۳۶ ماهه مسئول پیشین این نمایندگی قدردانی شد.

صادقی‌مقدم کارشناس ارشد روزنامه‌نگاری با ۲۰ سال پیشینه رسانه‌ای، از جمله ۱۶ سال همکاری مستمر به عنوان رابط خبر و خبرنگار در مراکز استانی یزد، البرز، تهران و گروه‌های ورزشی و فرهنگی در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی فعالیت کرده است.

تدریس در دانشگاه، کارشناس روابط عمومی و خبر استانداری یزد، مدیرعاملی و عضویت در هیأت مدیره خانه مطبوعات این استان و فعالیت به عنوان مدیرمسئول و سردبیر در چند نشریه محلی و سراسری از دیگر سوابق کاری مسئول جدید ایرنا در کاشان است.

ایرنا که به عنوان خبرگزاری رسمی کشور از سال ۱۳۱۳ در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت می‌کند، تا سال ۱۳۶۰ «خبرگزاری پارس» نام داشت اما پس از آن، با مصوبه مجلس شورای اسلامی به «خبرگزاری جمهوری اسلامی» تغییر نام داد.

این خبرگزاری که بر اساس حروف اختصاری نام خود به زبان انگلیسی (Islamic Republic News Agency)، با عنوان «ایرنا (IRNA)» نیز شهرت دارد، اکنون در ۳۱ مرکز استان و ۲۴ شهرستان کشور دارای نمایندگی مصوب سازمان اداری و استخدامی کشور است و در ۴۲۸ شهرستان دیگر با استفاده از خبرنگاران آزاد، نسبت به پوشش رویدادهای خبری اقدام می‌کند.

نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در شمال استان اصفهان از حدود سال ۶۹ مسئولیت پوشش رویدادهای خبری شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، اردستان و نطنز را با مرکزیت کاشان برعهده دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.