یاسر رهبردین روز سه شنبه در این بازدید با اشاره به تنش آبی موجود در بیشتر نقاط کشور اظهار داشت: کاهش سطح زیرکشت محصولات پرآب بر و توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کم در کنار سایر روشها مانند توسعه آبیاری نوین و هوشمند سازی و کنترل مصرف آب چاهها از راهکارهای مهم صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی است.
وی افزود: کم آبی در سالهای اخیر به واسطه خشکسالی یکی از مهمترین چالشهای کشور بوده که مصرف نامناسب منابع آبی زیرزمینی در طول بیش از نیم قرن آنرا تشدید کرده و بر کشاورزی کشور و همچنین آذربایجان غربی تأثیرات نامناسبی گذاشته است.
ترغیب کشاورزان نسبت به توسعه آبیاریهای نوین و حذف آبیاریهای سنتی و عدم اجازه برداشت آب از چاههای غیرمجاز، اصلاح الگوی کشت و کاهش کشت محصولات پرآب بر و توسعه کشت محصولات کم آب بر میتوانند نقش مهمی در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی داشته باشند.
رهبر دین تاکید کرد: میتوان با اصلاح الگوی کشت و کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب بر در کنار سایر اقدامات نظیر هوشمندسازی کنتورها و تجهیز اراضی به آبیاری نوین در کنار اقدامات رسانهای در جهت آگاه سازی کشاورزان، نیازهای آبی این بخش را کاهش داد و در آن صرفه جویی کرد.
به گزارش ایرنا، با کاهش بارندگیها و همچنین موضوع و معضل دریاچه ارومیه، مدیریت آبهای سطحی برای اختصاص حق آبه دریاچه و همچنین بخش کشاورزی ضروری است تا کشاورزان کمتر نسبت به کشت محصولات پرآب بر و در نتیجه استفاده از چاههای غیرمجاز روی آورند.
در ادامه این بازدید حاضران با نحوه تهیه، تنظیم و انتشار خبر در این خبرگزاری از نزدیک آشنا شدند.
دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مهاباد اواخر دهه ۶۰ شمسی در مهاباد تأسیس شد و هم اکنون شهرستانهای مهاباد، میاندوآب، شاهین دژ، بوکان، سردشت، اشنویه و تکاب را زیر پوشش خبری خود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به اینکه منابع آبی در کشور و استان محدود است، باید فرهنگ کشت محصولات کشاورزی تغییر یافته و کشت محصولات پرآب بر تا حد امکان کاهش داده شده و مدیریت شود.
وی با بیان اینکه هر سال ۳۲ میلیون مترمکعب کسری آبخوان و اضافه برداشت از چاههای مجاز و غیرمجاز در استان اتفاق میافتد افزود: این کسری طی حدود ۳۰ سال گذشته به ۹۳۰ میلیون متر مکعب کسری آبخوان رسیده ولی اقداماتی برای بهبود این وضعیت انجام شده است.