واسیل گلو (Vasil Gelev) مشاور مدیرعامل خبرگزاری دولتی بلغارستان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در حاشیه هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) خاطرنشان کرد: اجلاس اوآنا در ایران فرصت بسیار خوبی برای اعضاست تا همکاریهای خود را بیش از پیش تعمیق و گسترش بخشند.
هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) امروز (دوشنبه ۲ آبان ماه) با حضور مدیران، رؤسای خبرگزاریها و فعالان رسانهای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز شد.
«اوآنا» (OANA) نام اختصاری و مخفف The Organization of Asia-Pacific News Agencies است در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تأسیس شد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما به دنبال همکاری با دیگر رسانهها از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هستیم، افزود: وقتی اخبار جعلی برای مردم رایگان هستند ما به عنوان رسانههای ملی هم باید اخبارمان را رایگان در اختیار مردم قرار دهیم. به همین خاطر هم، تمام محصولات خبری ارائه شده توسط خبرگزاری دولتی بلغارستان برای عموم مردم رایگان است.
این مقام رسانهای بلغارستان درباره لزوم تقویت بیش از پیش سواد رسانهای مردم در جهان نیز گفت: اگر ما بخواهیم در حوزه خبر به حقیقت برسیم باید منابع متعدد خبری را بررسی کنیم. مطمئنترین منبع خبری، رسانههای ملی کشورها هستند، زیرا آنها بر اساس اسناد و واقعیتها اطلاع رسانی میکنند و در این باره خود را مسئول میدانند.
«گلو» افزود: همکاری بین اعضای اوآنا میتواند به تقویت اطلاع رسانی مستند بین اعضا منجر شود، زیرا پازل خبر را فقط یک کشور نمیتواند کامل کند و باید اخبار و مستندات کشورهای مختلف در کنار هم قرار گیرد تا این پازل تکمیل شود.
وی با بیان اینکه باید اخبار را از زاویه دید رسانههای مختلف دید تا بتوان درباره واقعیت آن رویداد قضاوت جامع و دقیقی داشت، گفت: اگر میخواهیم نسل جدید برای دسترسی به اطلاعات و اخبار، سراغ منابع ناشناس در فضای مجازی نرود باید در پلتفرمهای رسانهای مبتنی بر موبایل، حضور قویتری داشته باشیم.
مشاور مدیر عامل خبرگزاری دولتی بلغارستان گفت: نسل جدید دنبال اطلاعات است و برای آنان موثق بودن یا نبودن این اطلاعات اهمیت کمی دارد. ما باید عادتهای خبری جوانان را بشناسیم و نظر آنها را بخواهیم و برای کسب شناخت از عادتهای آنها، از رسانههای تعاملی بهره ببریم.
«گلو» افزود: اگر ارتباط با جوانان را قطع کنیم نخواهیم توانست به آنها اطلاعات درست راارائه کنیم. آنها باید درک کنند که ما در خدمت آنها هستیم و منفعت آنها را میخواهیم.
وی با بیان اینکه دستیابی به استقلال خبری یکی از اهداف کشورهای عضو اوآناست و ما نباید برای دریافت اخبار جهان به رسانههای بین المللی وابسته باشیم، گفت: امضای قراردادهای دو و چندجانبه بین اعضای اوآنا میتواند به تبدیل شدن رسانههای ملی به منبع اصلی خبر در جهان کمک کند.
این مقام رسانهای بلغارستان افزود: مهم نیست که بزرگی کشور یا خبرگزاری ما چقدر باشد، مهم این است که ما در همکاری با هم میتوانیم قدرت رسانهای جهان شویم.
گلو با تاکید بر این که تبادل گسترده محصولات خبری بین اعضا میتواند جایگاه همه آنها را در حوزه رسانه تقویت کند، تصریح کرد: ما در حال امضای قرارداد با رسانههای مختلف عضو اوآنا هستیم و هر کدام از کشورهایی که با آنها قرارداد امضا کرده ایم هر روز یک خبر برای ما خواهند فرستاد و به این ترتیب اخبار آنها در رسانهما به روزرسانی خواهد شد.
اوآنا در سال ۱۹۶۱ تأسیس و امروزه ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور، عضو آن میباشند.
ایرنا در این اجلاسیه به مدت ۳ سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.