به گزارش روابط عمومی ایرنا، با جدی شدن کاربرد اینترنت، فضای مجازی و فناوریهای ارتباطات و اطلاعات در زندگی مردم، وزارت ارتباطات از وزارتخانههای مهم و کلیدی دولتها به شمار می رود، بر این اساس اداره کل پژوهشهای خبری ایرنا با حضور «سهیل مظلوم» عضو سازمان نظام صنفی رایانهای و از اعضای کارگروه انتخاب کاندیداهای وزارت ارتباطات و «ابوالقاسم رجبی» کارشناس فناوری اطلاعات به بررسی اهمیت موضوع اینترنت، سیاست فیلترینگ و مباحث مرتبط با آن پرداخت.
به روزرسانی سند شبکه ملی اطلاعات از سوی وزارت ارتباطات و تدوین برخی از سندهای ۳۹ گانه این سند از سوی دولت از مباحث مهم و ضروری مطرح شده در این نشست بود که به اعتقاد کارشناسان وظایف دولت در برنامه هفتم در این زمینه شفاف نیست.
همچنین کارشناسان به تغییر رویکرد در وزارت ارتباطات در زمینه توسعه اینترنت که باید حامی بخش خصوصی باشد و نه رقیب اشاره کردند با این توضیح ضرورت دارد اینترنت به اپراتورها سپرده شود و از انحصار دولت خارج شود.
در این نشست تاکید شد که مشکل اصلی اینترنت در کشور دخالت دولت است چرا که هر جا اثری از بیکیفیتی مشاهده شد، فقدان رقابت و انحصار وجود دارد و الزاماً رد پای دولت آنجاست.
ضرورت شفاف شدن جایگاه شرکت زیرساخت و مسئولیتهای آن در شبکه ارتباطی کشور، سهام عامی شدن شرکت ارتباطات زیرساخت و فروش آن در بورس از دیگر مباحثی بود که در این میزگرد مطرح شد.
بخش دوم و پایانی این میزگرد به موضوع فیلترینگ پرداخته شد، اینکه چه سازمان یا وزارتخانه ای صلاحیت فیلترینگ را دارد، کارشناسان معقتد بودند که قدرت رسمی وزارت ارتباطات در بحث فیلترینگ مانند وزارت ارشاد است با این تفاوت که وزارت ارتباطات صلاحیت کارشناسی و فنی دارد.
در این نشست پیشنهاد شد تا وزیر ارتباطات آتی، حداقل جلوی کنشگری منفی دولت را بگیرد که این اقدام نیاز به یک سری زیرساختهای قانونی دارد.
متن کامل بخش اول میزگرد چالشهای وزارت ارتباطات دولت چهاردهم با عنوان "پیشنهاد کارشناسی به وزیر جدید ارتباطات: شرکت زیرساخت در بورس فروخته شود" و بخش دوم این میزگرد با عنوان "سیاست کنونی فیلترینگ به زیان کشور است" در تارنمای ایرنا قابل مشاهده است.
نظر شما