نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در ایرنا

سومین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی با محوریت «ظرفیت‌های گسترش فرهنگ و هنر ایرانی در فضای مجازی با تاکید بر توسعه، اخلاق، هویت ملی و شخصیت ایرانیان» در ایرنا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ایرنا،  سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی از محورهای این همایش بود که با همکاری دانشگاه‌های ارتباطات و رسانه کشور برگزار شد .

نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در ایرنا

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشتازی اینفلوئنسرها در عرصه فضای مجازی و شبکه اجتماعی اشاره کرد و آسیب شناسی در این حوزه را ضروری دانست.

«سعید پورابوالقاسم»  به برگزاری همایش و نشست فعالان این حوزه در ۱۰ مهر ماه اشاره ونسبت به مخاطرات هوش مصنوعی هشدار داد.

نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در ایرنا

عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما نیز به موضوع کارکردهای فضای مجازی در عرصه گسترش فرهنگ و هنر، خلق فرهنگ ها، تغییر باورها در نسل های جوان پرداخت و قوام بخشی را از مولفه‌ و شاخص های فرهنگی در دنیای عمومی دانست.

«داود نعمتی انارکی»به نقش آفرینی سازمان‌ها و نهادهای متولی امر فرهنگ و هنر در این زمینه اشاره کرد.

انارکی؛ پرداختن به عناصر فرهنگی به واسطه فضای مجازی را منجر به تقویت خرده فرهنگ ها و بالعکس دست زدن به آن را منجر به ضعف فرهنگی دانست.

این عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما تاکید کرد که  نباید خلاقیت خود را در اختیار ابزارهایی مانند هوش مصنوعی قرار دهیم.

نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در ایرنا

اگر فرهیختگان تخصصی وارد فضای مجازی شوند راه برای افراد متوهم به دانایی بسته می شود

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نیز به چیستی فرهنگ و بازاندیشی سیاستگذاری رسانه‌ای در فضای مجازی با رویکرد انتقادی پرداخت و گفت: قشر فرهیخته باید وارد فضای مجازی شوند و به اندیشه ورزی کمک کنند، تا زمانی که فرهیختگان در فضای مجازی خیلی جدی فعالیت تخصصی نکنند، فضا برای افرادی که توهم دانایی دارند باز است و آنها هر چیزی را ارائه می‌دهند.

«مهناز رونقی»به فرهنگ به عنوان مقوله ای بسیار بنیادین و اصلی اشاره کرد که باید به آن عمیق نگاه شود براین اساس باید بتوانیم فرهنگ خودمان را بشناسانیم. جهان جدید جهان خرده فرهنگ‌هاست. به جای قوانین بازدارنده برای قشر جوان در آن فضا باید برای شناساندن فرهنگ خودمان از مراجع فکری کمک بگیریم تا نسل جوان به سمت فرهنگ غیر نروند.

نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در ایرنا

رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات  دانشگاه سوره به ظرفیت‌های فضای مجازی برای توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: حکمرانی مطلق به خاطر اینترنت اشیا اتفاق نمی‌افتد چرا که هوش مصنوعی می‌تواند به خلاقیت ما کمک کند اما خلاقیت را نمی‌توانیم به هوش مصنوعی بدهیم.

«امیدعلی مسعودی» با اشاره به اینکه دولت آمریکا گفته من پول خوبی به سکوهایی مثل ایکس (توییتر سابق) می دهم که ایرانی‌ها بتوانند بدون فیلتر به آن دسترسی پیدا کنند، گفت: حاکمیت فرهنگ در دنیا این طوری کارش را پیش می‌برد بر این اساس با فرهنگی که حاکمیت جهانی اعمال می‌کند به تدریج ما به سمت جهان بی‌تفکر می‌رویم. چون هنرمند نیازی نیست احساسش را روی بوم بکشد.

استاد تمام ارتباطات و رسانه دانشگاه سوره تاکید کرد: ما دچار جبر تکنولوژیک شدیم که باید حتما از این فضا استفاده کنیم. فضای مجازی همان طور که برای ما تهدیدها و هزینه هایی دارد، فرصت هایی هم دارد که این نیاز به راهبرد دارد و  باید از تجربیات کشورهای مسلمان مثل مالزی استفاده کنیم. ما سر قضیه ماهواره‌ها به درستی از تجربه‌ها استفاده نکردیم. فضای مجازی اکنون رهاست. ولی می شود از آن برای اصلاح رفتارها استفاده کرد.

مشروح کامل سومین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی در گروه فرهنگی ایرنا با عنوان "اساتید و صاحب‌نظران در نشست علمی همایش «سواد فضای مجازی» چه گفتند؟" منتشر شده است.
این نشست به صورت مجازی از طریق TV.IRNA.IR برای علاقه مندان به این حوزه پخش شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.