به گزارش روابط عمومی ایرنا، رمضانعلی سنگدوینی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک نودمین سالگرد تاسیس این خبرگزاری، تأکید کرد: با گسترش فناوریها و پلتفرمهای جدید، رسانههای دیجیتال جای رسانههای کاغذی و حتی تلویزیون را گرفتهاند با این حال، وظیفه رسانههای معتبر و قدیمی نظیر ایرنا همچنان مهم و حیاتی است.
وی اظهار کرد: در دنیای امروز، رقابت در عرصه خبر و اطلاعرسانی بسیار فشرده و چالشبرانگیز شده است. بنابراین، مسئولیت خبرگزاریهای باسابقه نیز سنگینتر شده و در این میان، اهمیت رسانههایی نظیر ایرنا بیش از گذشته نمایان میشود.
سنگدوینی بیان کرد: یکی از مهمترین وظایف رسانهها، جهاد تبیین است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارند. این جهاد در راستای امیدآفرینی و جلوگیری از ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه اهمیت دارد و رسانهها باید به شکلی شفاف و صریح، ضمن اعلام خدماترسانی دولتها، ظلم و جنایتها کشورهای مستکبر را هم اطلاعرسانی کرده و مبارزه با آنها را تبیین نمایند.
دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی افزود: رسانهها و به ویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نقش مهمی ایفا کردند و حضور فعال و پرشور رسانههای دلسوز نظام مانع شد که رسانههای مخالف ایران، شرکت باشور و بصیرت مردم را کماهمیت جلوه دهند.
وی ادامه داد: حضور در میان جامعه و مردم یکی دیگر از وظایف رسانهها است. ایرنا در استان گلستان به خوبی وارد این عرصه شده و وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده و توانسته است به عنوان صدای مردم، پیامها و مشکلات آنان را به گوش مسئولان برساند و بازخورد مسئولان را نیز به مردم منتقل کند.
سنگدوینی گفت: ایرنا توانسته است در کنار بیان انتقادات و پیشنهادات، پیشرفتهای نظام جمهوری اسلامی را در بخشهای مختلف اطلاعرسانی کند.
وی افزود: ما نمایندگان نیز مشکلات مردم به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد را پذیرفته و به دولت تذکر داده و پیگیری کردهایم. دولت نیز در تلاش برای حل این مشکلات است و این واقعیتها باید به مردم اطلاعرسانی شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تخصیص کالاهای اساسی در آستانه ماه رمضان و سال جدید به مردم امیدواری ایجاد میکند و رسانهها باید این موضوع را منتشر و بازنشر کنند.
دبیر مجمع نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: ایرنا گلستان در بخش توجه به اقوام و مذاهب ساکن در استان به خوبی عمل کرده و خبرها و گزارشهای جامع و کاملی را منتشر کرده است. این اقدام ایرنا در راستای وحدت، همدلی و یکپارچگی مردم نمایان است.
سنگدوینی با اشاره به این که عملکرد رسانههای دوستدار نظام و انقلاب به قدری رضایتبخش بوده که توجهی به نقاط ضعف آنان نداشتم، بیان کرد: معتقدم در حوزه اطلاعرسانی، خبرنگاران نیز عدالت خبری را رعایت کنند.
به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بهعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل شد و شروع به فعالیت نمود. پایهگذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.
در این دگرگونیها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفهای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانهای- خبری در تاریخ ایران است.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دی ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیتهای ایران و جهان به ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانهای شناخته شده به شمار میرود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاههای خبری جهان قرار دارد.
با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
اخبار نمایندگی ایرنا گلستان را اینجا بخوانید.
نظر شما