به گزارش روابط عمومی ایرنا، محمد امیر براهویی روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا در زاهدان ضمن تبریک به مناسبت ۹۰ سالگی این خبرگزاری و همزمانی آن با ماه شعبان و پیروزی فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: رسانه ایرنا جایگاه ویژهای در تراز ملی دارد که امیدواریم مانند گذشته بتواند این جایگاه را حفظ و به مسیر خود در راستای شفاف سازی خدمات دولت ادامه دهد.
وی با اشاره به اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی یکی از ستونهای اصلی عرصه رسانهای در سطح کشور به شمار میرود تصریح کرد: این رسانه یکی از بازوان توانمند حوزه دولت و ملت است و به عنوان یکی از رسانههای اصلی، تحلیل و راهبرد دولت و مطالبات مردمی را در جامعه منتشر میکند.
شهردار زاهدان با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت دادن به ظرفیتهای موجود در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع و اینکه نیاز امروز استان معرفی ظرفیتهای موجود در منطقه است خبرگزاری ایرنا، نقش کلیدی در معرفی این ظرفیتها داشته به طوریکه با یک مقایسه سطحی با دیگر رسانهها متوجه این موضوع میشویم.
وی با اشاره به اینکه خبرگزاری ایرنا تقریبا توانسته ظرفیتهای پنهان سیستان و بلوچستان را برای مردم آشکار سازد تصریح کرد: خبرگزاری ایرنا همچنین در معرفی ظرفیتهای استان و رساندن صدای مردم به مسوولان پایتخت توانسته نقش بسیار خوبی ایفا کند همچنین این رسانه در مقایسه به رسانههای دیگر نقش خوبی برای جلوگیری از شایعات و اخبار کذب داشته و توانسته نگاه و ذهنیت مردم را در زمانهای بحرانی مدیریت کند تا تحت تاثیر اخبار و شایعات کذب قرار نگیرند.
خبرگزاری ایرنا تاکنون به خوبی توانسته چالش های سیستان و بلوچستان را شناسایی و برای رفع آنها در سطح ملی مطالبه گری کند
به گفته براهویی دشمنان ایران اسلامی امروز به دنبال شایعه سازی و مسموم کردن جو جامعه هستند که خبرگزاری ایرنا تا کنون در جلوگیری از شایعه سازیها بسیار خوب عمل کرده است.
وی گفت: خبرنگاران خبرگزاری ایرنا سربازان عرصه جنگ نرم هستند چرا که کنترل جنگ نرمی که دشمنان راه انداختهاند مسیرش از رسانه میگذرد و این رسانه توانسته به خوبی در زمان بحران توطئههای دشمنان را خنثی و ذهنیت مردم را مدیریت کند.
شهردار زاهدان به تقویت گفتمان وحدت در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این استان به عنوان پایتخت وحدت اسلامی شناخته میشود و در سطح کشور نیز وحدت مردم منطقه مثال زدنی است، به همین دلیل دشمن در این منطقه عملیات زیادی انجام داده تا از این طریق بتواند وحدت میان مردم استان را بهم بزند اما خبرگزاری ایرنا با ورود به موقع و انتشار واقعی اخبار توانسته جلوی بسیاری از خرابکاریهای دشمن را بگیرد.
به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بهعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود. پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تاخبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.
در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفهای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیتهای ایران و جهان به ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانهای شناخته شده به شمار میرود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاههای خبری جهان قرار دارد.
با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
اخبار نمایندگی ایرنا سیستان و بلوچستان را اینجا بخوانید.
نظر شما