ناهنجاری‌های فرهنگ هواداری ورزشی در برنامه «تلاقی» پژوهش ایرنا بررسی شد

گروه پژوهش ایرنا در برنامه «تلاقی» ناهنجاری‌های فرهنگ هواداری ورزشی را با حضور کارشناسان و صاحب نظران مورد بحث و بررسی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی ایرنا، ورزشگاه‌ها به خصوص استادیوم‌های فوتبال به دلیل انبوه جمعیتی که برای تماشای یک رخداد ورزشی در آن گرد می‌آیند، گاه آبستن وقایع یا نمایشگاه پدیده‌های اجتماعی و فرهنگی می‌شوند؛ مانند مسابقه دو تیم پرطرفدار فوتبال کشور یعنی پرسپولیس تهران و تاکتورسازی تبریز که هفتم بهمن‌ماه امسال برگزار شد.

در جریان این دیدار و قبل و بعد از آن، تصاویری از ورزشگاه آزادی به شبکه‌های اجتماعی سرازیر شد که کلکسیونی از هنجارشکنی و رفتارهای منافی عرف و اخلاق بود. در این میان، آنچه بیش از همه تامل‌برانگیز می‌نمود، حضور برخی زنان هوادار فوتبال در بطن و متن این وقایع بود.

کارشناسان و پژوهشگران با توجه اتفاقات یادشده که برخی از آن‌ها بارها در موارد مشابه تکرار شده، به واکاوی فرهنگ هواداری ورزشی پرداخته‌اند و همچنین چالش‌هایی که در این فرهنگ وجود دارد، چرایی آغشتگی این فرهنگ به ناسزا و خشونت و این که چگونه دامنه‌های منفی موجود در این فرهنگ را می‌شود کنترل و محدود کرد تا مانع تکرارش شد. علاوه بر این، چه پیشنهادها و راهکارهایی در این زمینه وجود دارد؟

در بخش نخست میزگرد واکاوی ناهنجاری‌های فرهنگ هواداری ورزشی «مجید جلالی» مربی و کارشناس شناخته شده فوتبال و «مسعود اسدی نژاد جمالی» پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی هواداری ورزشی حضور داشتند.

جلالی چهره فوتبالی است که می‌گوید بخش مهمی از ناهنجاری‌های بروزیافته در ورزشگاه‌ها ناشی از آسیب‌های اجتماعی، فشارهای اقتصادی، ایدئولوژیک شدن امور و مسائلی مانند ترویج خشونت، سیاه‌نمایی، خرافات و نفرت‌پراکنی است.

اما «مسعود اسدی نژاد جمالی» پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی هواداری ورزشی هم از ویژگی‌هایی چون ناشناس‌ماندن در جمع هواداران به عنوان یکی از دلایل اصلی ناهنجاری‌ها سخن می‌گوید.

در بخش دوم این میزگرد جلالی  به جریمه‌هایی که طی سال های اخیر برای باشگاه‌ها، مربیان، بازیکنان و تماشاگران در نظر گرفته شده بود اما در کاهش ناهنجاری‌ها در ورزشگاه‌ها اثری نداشت، اشاره کرد.

 اسدی نژاد نیز به ترک فعل‌های فرهنگی در حوزه ورزش، بر ضرورت‌هایی چون نصب دوربین‌های نظارتی در ورزشگاه‌ها و اجرای درست نشستن در صندلی‌های مشخص تاکید کرد.

اخبار گروه پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.