به گزارش روابط عمومی ایرنا، یکی از انواع گونههای سینمایی در جهان و ایران «نوآر» است. فضایی از سینما که در آن جرم و جنایت وجود دارد و به گفته کارشناسهای این حوزه میتواند آینه مخاطب باشد.
اخیرا مجموعه چهار جلدی «تاریکی فرامیخواند: پژوهشی انتقادی پیرامون نئونوآر» نوشته سو شورت، ترجمه عباس کریمیعباسی؛ «نبرد پنهان نتفلیکس و هالیوود» نوشته دِید هِیز و داون چمیلفسکی، ترجمه الهام جوادپور؛ «تاریخ ادبیات فرانسه در سینما» نوشته کیت گریفیث و اندرو واتس، ترجمه پوپک رحیمی؛ «بیخورشید»، دستنوشتههای کریس مارکر، گردآوری و ترجمه مریم رفیعی منتشر شده است.
با توجه به فراگیری این ژانر سینمایی و برای شناخت بیشتر گونه «نوآر»، میزگردی با حضور مازیار فکریارشاد دبیر ادبی مجموعه، نویسنده، مترجم و عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی، منوچهر اکبرلو نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر و پژوهشگر، عباس کریمیعباسی مترجم، منتقد سینما و کارشناس فرهنگی و امین خرمی روزنامهنگار، پژوهشگر سینما و تئاتر برگزار شد.
به گفته کارشناسان گونه سینمایی «نوآر» ریشه در فطرت بشر دارد، در وجود انسانها ریشههای فطری مشترک مانند ترس، قدرت و بقا وجود دارد، بههمین دلیل هر فردی میتواند مخاطب «نوآر» باشد و آن را درک کند.
این میزگرد با عنوان "نوآر ریشه در فطرت بشر دارد/ موضوعهای مطرح برای «نوآر» در جامعه دیده میشود" در گروه فرهنگی ایرنا منتشر شده است.
نظر شما