به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله مصطفی محامی روز یکشنبه در دیدار رئیس و جمعی از خبرنگاران خبرگزاری ایرنا در سیستان و بلوچستان گرامیداشت ۹۰ سالگی ایرنا، اظهار کرد: سیاستهای کاری و اهداف تعیین شده از سوی سازمان خبرگزاری ایرنا مطلوب است اما مهم اینست که چه مقدار در عمل به این سیاستها پایبند بودهاید و در عمل توفیق انجام آن را داشتهاید.
وی تأکید کرد: در پوشش اخبار هم نقاط قوت و هم ضعفها باید بیان شود و اگر بخواهید به دولت کمک کنید، باید نقاط قوت را شفاف بیان تا مسوولان برای تقویت آنها اقدام کنند و در مقابل اگر فقط نقاط منفی یا فقط نکات مثبت گفته شود، این امر میتواند اعتماد مردم را سلب کند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به انعکاس چهره استان در رسانهها، گفت: گاهی برای جذب مخاطب، اخباری منتشر میشود که واقعیت ندارد یا تصویر نادرستی از استان ارائه میکند؛ باید واقعیتها را منصفانه بیان کنید و هم نقاط قوت و هم کاستیها را ببینید.
وی پیگیری مستمر مسائل را از وظایف مهم رسانه دانست و افزود: برخی مشکلات با یک خبر حل نمیشوند، اما اگر مسالهای تکرار و تبدیل به مطالبه عمومی شود، احتمال نتیجهبخشی آن افزایش مییابد و شاید نتوان همه مطالبات مردم را به نتیجه رساند، اما اگر در هر فصل یا هر سال چند مطالبه مهم به نتیجه برسد، کار بزرگی انجام شده است.
آیت الله محامی اظهار کرد: خبرنگاران باید بتوانند از این «سلاح نرم» در جبهه روشنگری و خدمت به مردم و نظام اسلامی بهدرستی بهره ببرند و در مسیر اعتلای استان و کشور گام بردارند.
به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بهعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود. پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.
در این دگرگونیها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفهای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیتهای ایران و جهان به ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانهای شناخته شده به شمار میرود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاههای خبری جهان قرار دارد.
با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان را اینجا بخوانید.
نظر شما