میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به مناسبت ۹۰ سالگی اش، میزبان میهمانان بسیاری در سازمان مرکزی و مراکز تابعه اش بود از کارشناسان و فعالان رسانه ای گرفته تا مسئولان استانی و کشوری اما از میان این میهمانان حضور «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور حال و هوای دیگری به ایرنا داد.

۱۱ اسفند ۱۴۰۳ در تاریخ ایرنا ماندگار شد، ایرنایی که ۹۰ سال تجربه در کسوت خبر را بر دوش می کشد، باری سنگین از ۹ دهه فعالیت رسانه ای. چه خبر و گزارش هایی را منتشر کرد چه روزهای تلخ و شیرینی را دید، چه قلم های ماندگاری را در برگ برگ خاطراتش برجای گذاشت، چه خبرنگارانی را در جوانی تربیت کرد و چه کسانی را در راه خبر و خبر نویسی تقدیم کشورش کرد.

اینجا ایرنا است، رسانه‌ای مادر، رسانه‌ای پیشکسوت، رسانه ای که به یمن ورود «حسین جابری‌انصاری» مدیرعامل سازمان خبرگزاری توانست جشن ۹۰ سالگی اش را  در عین سادگی اما در حد و اندازه ایرنا برگزار کند.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

پزشکیان در بدو ورودش به ایرنا با استقبال مدیرعامل و کارمندان سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی مواجه شد و با مدیران و سردبیران ایرنا به گفت و گو نشست. «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مهدی سنایی» مشاور سیاسی رئیس جمهور،   «محمدمهدی طباطبایی» معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور و «الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، رئیس‌جمهور را همراهی می کردند.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

رئیس جمهور در جمع مدیران، سردبیران، خبرنگاران و تصویربرداران ایرنا با اشاره به مسئولیت سنگین خبرنگاران، گفت: اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع نیاز فوری جامعه است چرا که دشمن امروز با دروغ پراکنی، تهمت و افترا عمل می‌کند و ما نیاز به افرادی داریم که بتوانند با صداقت و شفافیت مردم را آگاه سازند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به جایگاه رسانه در کل جهان و در عصر ما اشاره کرد و اینکه ایرنا یک سرمایه برای کشور بوده و هست، هم به اعتبار قدمت رسانه‌ای که داشته و دارد و هم به اعتبار نقش‌های خاصی که در مقاطع ویژه تاریخی ایران ایفا کرده است.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

رئیس جمهور بعد از دیدار و گفت و گو با خبرنگاران از بخش های مختلف ایرنا بازدید کرد از اخبار خارجی، عکاسی و اخبار داخلی. وقتی وارد اتاق خبر شد با استقبال پرشور خبرنگاران مواجه شد، از گروه سیاسی آغاز کرد و با دستان خود خبر بازدیدش را منتشر کرد.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

به تک تک خبرنگاران با رویی گشاده و نگاهی پدرانه سلام کرد و  گفت «ساغول». وقتی وارد گروه اقتصادی شد، «لیلا جودی» سردبیر گروه اقتصادی دورانی را یادآوری کرد که به تازگی خبرنگار پارلمانی مجلس هشتم شده بود و پزشکیان در آن زمان به تازگی نماینده مردم در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. جودی این موضوع را به رئیس جمهور یادآوری کرد و او نیز به نشانه تایید سرش را تکان داد و برای همکار ما آرزوی موفقیت کرد.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

وقتی وارد گروه فرهنگی شد تا با خبرنگاران این گروه آشنا شود، «محمدرضا جعفرملک» از خبرنگاران باسابقه حوزه معارف این گروه خطاب به پزشکیان گفت: "تخففوا" پزشکیان مکثی کرد و در جواب با تبسم گفت: "تلحقوا" وهمه خندیدند.

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

تخففوا اشاره دارد به متن خطبه ۲۱ نهج البلاغه "فإنّ الغایه أمامکم، و إنّ وراءکم السّاعه تحدوکم. تخفّفوا تلحقوا، فإنّما ینتظر بأوّلکم آخرکم. " ترجمه خطبه ۲۱ نهج البلاغه
بی‌گمان پایان کار (رستاخیز، قیامت، بهشت و دوزخ) در برابر شما است و عوامل مرگ، پیوسته شما را به پیش می‌راند. سبکبار شوید تا به قافله برسید! چراکه؛ پیشینیان را برای رسیدن بازماندگان، نگه داشته‌اند! (و همه، در یک زمان، محشور خواهید شد.)

سید رضی(ره) می‌گوید: «اگر این گفتار امام (ع) پس از سخن خداوند سبحان و پیامبر اسلام (ص) با هر سخنی سنجیده شود، بر آن برتری خواهد داشت و از آن پیشی می‌گیرد.» اما گفتار امام علیه‌السلام: «تخفّفوا تلحقوا» کلامی است که از آن، کوتاه‌تر و پرمعناتر، کلامی نشنیده‌اند. چه سخن ژرف و عمیقی و چه جملۀ پرمعنا و حکمت‌آمیزی است، که روح تشنه‌طالبان حکمت را سیراب می‌کند! "

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

«ناصر غضنفری» از خبرنگاران باسواد و با تجربه فرهنگی ایرنا نیز به سختی کار خبرنگاران ایرنا اشاره کرد اینکه خبرنگاران همه رسانه های مکتوب تحت پوشش بیمه سخت و زیان آور هستند به غیر از ایرنا. پزشکیان در جواب گفت: پیگیری می شود.  

پزشکیان همان طور با صبر و حوصله از تمام گروه های خبری بازدید کرد و همان کلمه همیشگی اش را با زبان ترکی تکرار کرد؛ "ساغول، ساغول".

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

رئیس جمهور همچنین از تمبر یادبود ۹۰ سالگی و کتاب تاریخ شفاهی ایرنا رونمایی کرد و بر روی این کتاب در ابتدا آیه ۱۶۹ سوره اعراف را نوشت؛ "أَلَمْ یُؤْخَذْ عَلَیْهِمْ مِیثَاقُ الْکِتَابِ أَنْ لَا یَقُولُوا عَلَی اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ" و در ادامه نوشت؛ و اینکه جز حق نباید گفت. نودمین سالگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی مبارک باد".

میهمان ویژه ایرنا در ۹۰ سالگی اش/  عکسی که در تاریخ ایرنا ثبت شد

و درانتهای این روز به یادماندنی، عکس یادگاری او با خبرنگاران و سردبیران برای همیشه ثبت شد.

اداره‌ای به نام آژانس پارس در ۱۳۱۳ خورشیدی در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا اخبار کشور را گردآوری و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد و علاوه بر این ۲ نشریه صبح و عصر به زبان‌های فارسی و فرانسه برای مسوولان و خبرگزاری‌های خارجی و روزنامه‌ها منتشر و ارسال می‌کرد و با خبرگزاری‌های فرانسه، رویتر، آسوشیتدپرس و یونایتدپرس و آناتولی قرارداد خبری داشت.

آژانس پارس از ۱۳۳۲ خورشیدی اخبار خبرگزاری‌ها و رادیو تلویزیون‌ها و مطبوعات را به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر می‌کرد تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۳۶۰ خورشیدی نام این خبرگزاری به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تغییر یافت تا دوره‌ای تازه را شروع کند.

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفه‌ای گردآوری و انتشار خبر و عکس و تولید محصولات رسانه‌ای-خبری در تاریخ ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیت‌های ایران و جهان به‌ ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.

محمدرضا شریف، سید کمال خرازی، حسین نصیری، فریدون وردی‌نژاد، عبدالله ناصری طاهری، احمد خادم‌المله، سیدجلال فیاضی، محمد جعفر بهداد، علی اکبر جوانفکر، مجید امیدی شهرکی، محمد خدادی، سیدضیا هاشمی، محمدرضا نوروزپور و علی نادری مدیران عامل ایرنا در چهاردهه گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده‌اند و حسین جابری انصاری نیز به عنوان پانزدهمین مدیرعامل این رسانه خبری در دولت چهاردهم قبول مسئولیت کرده است.

اخبار ۹۰ سالگی ایرنا را اینجا بخوانید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.