ایرنا و تلاش برای استمرار مرجعیت خبری

خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) اکنون در شرایطی به ۹۰ سالگی خود رسیده که با وجود فراز و نشیب‌ها همچنان توانسته است به عنوان رسانه مرجع ظاهر شود و با توجه به تحولات جدید در حوزه رسانه در تلاش است همچنان این نقش و هویت را حفظ کند.

به گزارش روابط عمومی ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفه‌ای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است.

ایرنا سال ۱۳۱۳ هجری شمسی به عنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس خبری پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت کرد.

پایه‌گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونی‌هایی را تجربه کند.

در این دگرگونی‌ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد.اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.

سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰ با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازه‌ای در فعالیت‌های این رسانه گشوده شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی رسانه‌ای شناخته شده به شمار می‌رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاه‌های خبری جهان قرار دارد.

اکنون که ۹۰ سال از عمر خبرگزاری جمهوری اسلامی گذشته است، ایرنا مرکز زنجان در قالب میزگردی با حضور غلامرضا الهی سرشت، مدیرکل روابط عمومی استانداری زنجان، ایرانه حیدری معاون رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مصطفی ملکی مسوول بسیج رسانه استان زنجان به عملکرد این رسانه پرداخته است.

به‌کارگیری خبرنگارن حرفه ای و اخلاق مدار ویژگی خاص ایرناست

معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: ایرنا رسانه ای است که حقیقتا تلاش فراوانی در حوزه اطلاع رسانی دارد و به‌کارگیری خبرنگاران حرفه ای و اخلاق مدار، ویژگی خاص این رسانه است.

ایرانه حیدری افزود: ایرنا همواره سعی کرده اخبار را با صحت و درستی تمام تهیه و منتشر کند و این موجب اعتماد مخاطب نیز شده است.

وی افزود: امروز تأثیر رسانه را در کل دنیا می بینیم و ایرنا هم با توجه به ظرفیت هایی که دارد می تواند از این ظرفیت ها در عرصه روایتگری اول بهره بیشتری بگیرد.

حیدری تزریق امید به جامعه را از دیگر ویژگی های ایرنا برشمرد و اظهار کرد: رویه این رسانه همواره اینگونه بوده و در شرایطی که رسانه های غربی سعی در القای ناامیدی در جامعه دارند، ‌ این جهت گیری ایرنا ارزشمند است.

وی ادامه داد: ایرنا همواره امیدآفرینی را در انتشار اخبار مد نظر داشته و پایداری ۹۰ ساله این خبرگزاری در کشور حاکی از این است که این رسانه توانسته صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برساند.

حیدری اظهار کرد: ایرنا با توجه به ماهیت دولتی داشتن می تواند پلی بین مردم و دولت باشد و با انعکاس مسائل و مشکلات، مسئولان را در جهت حل آنها همراهی کند.

وی به ظرفیت ایرنا در توانمندسازی فعالان حوزه اطلاع رسانی از جمله روابط عمومی ها اشاره کرد و گفت: ما ضعف هایی را در حوزه روابط عمومی ها شاهد هستیم و ایرنا می تواند با مشارکت در آموزش و توانمندسازی نیروهای فعال در عرصه روابط عمومی، در جهت جبران این ضعف در استان نقش آفرین باشد.

حیدری خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در شرایطی که حوزه اطلاع رسانی از اهمیت بالایی برخوردار است، با کمبود اعتبار در این بخش مواجه هستیم، در حالی که نیاز امروز این است تا بخش های اطلاع رسانی از جهت سخت افزاری و نرم افزاری مجهز شوند.

دوام ۹۰ ساله ایرنا نشان از قوت این رسانه است

مسوول بسیج رسانه استان زنجان گفت: رسانه ها و اخبار تاریخ مصرف دارند و همین قدر که ایرنا توانسته به ۹۰ سالگی برسد و نزدیک یک قرن دوام داشته باشد، نشان از قوت این رسانه است.

مصطفی ملکی افزود: امروز رسانه به مثابه هوا، به ضرورت زندگی اجتماعی تبدیل شده و نقش تاثیرگذار آن غیر قابل انکار است.

وی با بیان اینکه جدای از مسائل فنی، ‌ اهالی رسانه باید الزامات اخلاقی را مد نظر قرار دهند، گفت: اینکه یک رسانه چه بگوید و چگونه بگوید تا مخرج مشترک با دشمن نگیرد، نکته اساسی است، ما انبوهی از موضوعات و سوژه ها داریم و باید اولویت ها را بدانیم از این رو نیازمندیم رسانه ها به این موارد دقت داشته باشند.

ملکی گفت: ایرنا رسانه دولتی است و برخی ها همین را سر دست می گیرند تا این رسانه را تخریب کنند، در حالیکه وابسته بودن رسانه، ضعف نیست و اصولا ما هیچ رسانه غیر وابسته ای نداریم.

وی نظارت عمومی را از کارکردهای رسانه ها عنوان کرد و گفت: اعتماد عمومی به نظام از طریق همین نظارت ها افزایش می یابد.

ملکی همچنین به لزوم امیدآفرینی در جامعه تاکید کرد و گفت: حوزه رسانه حوزه اقناع است نه دستور؛ اگر جامعه با رسانه همراه شود راهبری هم محقق می شود.

وی با بیان اینکه برخی از جوانان و افراد جامعه از پیشرفت های کشور بی اطلاع هستند، گفت: ما در همین استان زنجان حدود هشت صنعت برند و برجسته داریم ولی در روایت این پیشرفت ها نقص داریم.

ملکی اظهار کرد: در حوزه روایت، نوع روایت کردن مهم است نسل جدید به روایت کوتاه و چندرسانه‌ای توجه دارد، از این رو با مینیمال نویسی که با ذائقه نسل امروز سازگارتر است، باید فرآورده های رسانه ای را تولید کرد.

وی خاطرنشان کرد: نسل جدید سلایق جدیدی دارند، از خود همین نسل باید برای روایتگری استفاده کنیم، کاری که رسانه های معاند می کنند، همین است و از نسل امروز بیشتر در تولیدات رسانه ای بهره می گیرند.

ایرنا یک رسانه مرجع بوده و هست

مدیرکل روابط عمومی استانداری زنجان با بیان اینکه ایرنا یک رسانه مرجع بوده و هست، گفت: با مجموعه تلاش هایی که در این رسانه در جریان است، ایرنا دوباره به اوج باز خواهد گشت.

غلامرضا الهی سرشت افزود: در شرایط فعلی اگر یک رسانه اثرگذار نباشد و نتواند اعتماد عمومی را جلب کند، موفق نخواهد بود، ایرنا در طول ۹۰ سال حیات خود این نقش و کارکرد را با تولید محتوا و روایت مناسبت به خوبی ایفا کرده و توانسته به عنوان مرجع ظاهر شود.

وی به با بیان اینکه امروز در شرایط جنگ رسانه ای هستیم، گفت: امروز فقط قدرت نظامی، اقتصادی و توان دیپلماسی، تبیین کننده قدرت نیستند بلکه در کنار این مولفه ها، قدرت نرم از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در کنار سایر مولفه های قدرت، این نوع قدرت هم ارتقا پیدا کند.

الهی سرشت خاطرنشان کرد: امروز در شرایط جنگ شناختی نیاز به انعکاس دستاوردها در عرصه های مختلف بیش از هر زمان دیگری وجود دارد و البته این خدمات و دستاوردها باید به شکل هنرمندانه گفته شود.

وی بر ضرورت تولید محتوای رسانه ای متناسب با ذائقه مخاطبان تاکید کرد و گفت: با دنبال کردن چنین رویکردی قطعا در جنگ رسانه ای پیروز می شویم.

مدیر کل روابط عمومی استانداری زنجان با بیان اینکه رسانه ها از جمله ایرنا نباید روابط عمومی دستگاه ها باشند، افزود: نقش نظارتی ایرنا باید پررنگ شود چرا که تا مطالبه گری نباشد، مدیران هم ممکن است حرکتی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: فعالیت هایی که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی ایرنا می شود باید در این رسانه پر قدمت و حرفه ای بیش از پیش تقویت شود.

الهی سرشت گفت: علاوه بر مدیران، ایرنا باید تبدیل به پاتوق نخبگان حوزه های مختلف باشد و این قشر باید این رسانه را خانه امن بدانند و نظراتشان را از طریق آن منعکس کنند.

وی با بیان اینکه ایرنا تریبون اصلی نظام و شریک اصلی دولت در حوزه اطلاع رسانی، اقناع سازی و مدیریت افکار عمومی است، گفت: برای افزایش کارکرد این رسانه، تعامل، تولید محتوا و طراحی مکانیسمی برای حضور پر رنگ‌تر مردم در آن باید تقویت شود.

اخبار نمایندگی ایرنا زنجان را اینجا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.