تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

"بی احترامی به بازنشسته ها خط قرمز من است" این جمله یک جمله آشنا برای ایرنا و ایرنایی هاست، جمله ای که شاید در وهله اول شعار به نظر می آمد اما رفته رفته همگان اعم از شاغالان و بازنشسته ها به این باور رسیدند که به راستی خط قرمز «حسین جابری انصاری» مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی بی احترامی به بازنشسته ها است.

از همان روزهای نخست ورود به ایرنا، در جلسات با مدیران، سفرهای استانی و در جمع بازنشسته ها و حتی در مصاحبه های مختلف در مورد برنامه و چشم اندازهایش در مورد ایرنا، بارها و بارها گفته بود که خط قرمز وی بی احترامی به بازنشسته ها است همان طور که در آخرین مصاحبه اش با گروه فرهنگی ایرنا در مورد بازنشسته های ایرنا گفت: بی احترامی به پیشکسوتان و بازنشستگان را خط قرمز قطعی خودم تلقی می‌کنم و به عنوان یک استثنا بر قاعده اخلاقی من که دنبال برکناری‌ها نیستم، گفته ام اگر مدیری چنین کاری کند، مشمول عزل خواهد شد. 

جابری انصاری حتی در سفرهای استانی و دیدار با روسای مراکز ایرنا  از مدیران خواسته است تا بازنشستگان را هم به دفتر دعوت کنند تا به خانه خودشان، دفتر خودشان و جایی که سال‌ها و دهه‌ها در آن خدمت و کار کردند، بیایند و همچنان دغدغه مند ایرنا باشند.

وی این خط قرمز را به یک باور تبدیل کرد نه درحد یک شعار، باوری قلبی، اینکه بدانیم آینده ما گذشته بازنشستگان است، اینکه بازنشستگان سرمایه های سازمانی هستند، آنها همچنان عضوی از یک خانواده به شمار می آیند و بی احترامی به آن ها بی احترامی به یک سازمان است.

اسفندماه  فصل ثبت خاطره های ۳۰ سال خدمت صادقانه است، اسفندی که با بوی بهار همراه است اما برای همکاران بازنشسته رنگ و بوی دیگری دارد. آغازی متفاوت اما از جنس شکفتن. این بار نیز اتاق خبر ایرنا حال و هوای دیگری داشت، فضایی مملو از خنده و اشک هایی که به ناآگاه از چشمانمان جاری می شد اینکه باورمان نمی شد که ۳۰ سال ازخدمت همکاری که تا دیروز در کنارم می نشست و به بودنش عادت کرده بودیم، گذشته است و حال باید به نبودش عادت کنیم اسفند امسال نیز همچون سال های گذشته جشنی به یمن خدمت صادقانه ۱۴ همکار، دوست و عضوی از خانواده ایرنایی برگزار شد.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

حسین جابری انصاری مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در مراسمی که به مناسبت بازنشستگی ۱۴ همکار خبری و غیرخبری در اتاق خبر ایرنا برگزار شد، به پیشکسوتان و بازنشستگان سازمان خدا قوت و خسته نباشید گفت و برای آن ها و خانواده های آن ها در فصل جدید زندگی‌شان بهترین ها را آرزود کرد.

وی با اشاره به ورود خود به سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در اول مهر ماه ۱۴۰۳ گفت: در همان ابتدای ورود، خودم را ایرنایی و جنگجو برای اهداف و برنامه های سازمان و نیروهای ارزنده اش دانسته و می دانم.

جابری انصاری به اقدامات انجام شده در ۶ ماه اخیر اشاره کرد و افزود: با همکاری شما جلسات مساله شناسی و شناخت نظام مسائل در سازمان از طریق فراخوان رسمی به شاغلان و بازنشسته ها، به صورت چهره به چهره، در تحریریه و نشست های متعدد در سطوح مختلف از کارشناسان، خبرنگاران و مدیران ارشد انجام شد و با مسائل سازمان آشنا شدم. یکی از آسیب های کاری ما در تجربه حکمرانی این است که فکر می کنیم مبدا و منتهای تاریخ هستیم در حالی که هر کاری را که از نقطه ای شروع می کنیم باید تا انتهای مسیر ادامه دهیم.

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی تداوم و تحول را از  ضرورت های مدیریت درست عنوان کرد و افزود: باید از میراث گذشتگان استفاده کرده و ضمن قدردانی از آن ها با شناخت مشکلات، مسائل، آسیب و آفت های دوران گذشته همزمان با تحولات، روزآمد شده و اقدامات جدید تحولی انجام دهیم.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

آینده ما، گذشته بازنشستگان است

جابری انصاری به نشست و گفت و گو با نخبگان رسانه ای در خارج از سازمان و مسئولان کشور در حوزه های مختلف با هدف بازشناسی وضعیت سازمان  در راستای برنامه های تحول و تداومی سازمان اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب های این سازمان غفلت نسبت به پیشکسوتان و بازنشستگان بود، سازمانی که از پیشکسوتان خود غافل شود، یعنی آن سازمان فریاد می زند با عملکرد خود آینده ای ندارد و حالش هم آن گونه که باید درست نیست. برای حال خوب امروز و آینده بهتر هیچ مجرای دیگری جز نگاه و توجه به پیشکسوتان و بازنشسته ها وجود ندارد به همین دلیل ارتباط با کانون بازنشستگان ایرنا در دستور کار قرار گرفت. معقتدم هر گُلی به سر بازنشسته ها بزنیم بر سر خودمان زده ایم، باید بدانیم آینده ما گذشته بازنشستگان است سازمانی که به گذشته خود توجهی ندارد آینده ای ندارد.

وی یکی از دوگانه های سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی را مسائل انسانی، سازمان و حوزه خبر عنوان کرد و افزود: برخی پیشکسوتان توصیه کردند  مسائل سازمان و نیروی انسانی چنان متراکم و در هم تنیده است که اگر به این مسائل ورود کنید از کار اصلی سازمان باز می مانید و فرصت شما محدود است، من این نگاه را به دلیل انسانی، مدیریتی و سازمانی نپذیرفتم زیرا اخلاقی نیست. 

جابری انصاری ادامه داد: دو سوم نیروها، خبری و یک سوم نیروهای پشتیبانی هستند که نسبت ناموزونی نیست و با منطق مدیریتی منطبق است که البته با اقداماتی که انجام می شود این نسبت موزون تر می شود. مجموعه برنامه های تحولی با استفاده از سرمایه میراث گذشته در دستور کار قرار گرفت، در حوزه خبر با تلاش شبانه روزی معاون خبر و حمایت حوزه پشتیبانی مجموعه ای از برنامه های تحولی در حوزه خبر انجام شد که برخی از این اقدامات انجام شده و برخی در سال جدید آغاز می شود.

وی اضافه کرد: یکی از دوگانه های عجیب و غریب نهادینه شده در سازمان که به سمت حل آن حرکت کرده ایم، جزیره ای عمل کردن حتی در دل معاونت ها است که یا یکدیگر را تضعیف کرده یا با هم سایش دارند. باید این سایش ها خاتمه یابد، باید مجموعه ای منجسم باشیم زیرا جزایر پراکنده معنایی ندارند اکنون با برنامه هدفمند برنامه ها را پیش برده  و نزدیک ترین روابط در بین حوزه ها ایجاد شده است.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

بازتعریف روابط استان ها و مرکز

جابری انصاری همچنین بازتعریف روابط مرکز و استان ها را  یکی از اقدامات انجام شده در ۶ ماه اخیر عنوان کرد و گفت: رابطه غیر منطقی بین مرکز و استان ها به شکلی سلبی و ایجابی وجود داشت که هر کدام جزایر جداگانه ای بودند، نگاه استعلایی و استکباری بین مراکز و نمایندگی ها و در خبر نیز وجود داشت. در این حوزه تغییر نگاه و اقدامات مثبت انجام شد که باید این روند تکمیل شود. در حوزه تولید خبر، تحریریه، مرکز و استان باید متصل باشند، سردبیران گروه ها، سردبیران تهران نیستند بلکه سردبیران سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی هستند، مدیران کل خبر فقط مدیران کل مرکز نیستند مدیران کل استان ها هستند. تحریریه های پراکنده ما باید در یک خط ارتباطی مستمر و در روردخانه جاری با مدیران و همکاران مرکز مرتبط باشند.

وی اضافه کرد: نگاه استعلایی و استکباری مرکز به پیرامون باید به هم ریخته و کنار گذاشته و شخصیت استان ها، مدیران و همکاران به رسمیت شناخته شده و امور اجرایی خودشان را خود انجام داده و اختیار داشته باشند.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

گردش عمودی نخبگان در اتاق شیشه ای 

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله انتصابات و گردش نخبگان در درون ایرنا اشاره کرد و در توضیح این مطلب گفت: شکوایه های مبنی بر اینکه همیشه عده ای مدیر و عده ای سرباز هستند، وجود داشته و دارد که این از آسیب های حکمرانی ما است برای حل این مساله اقداماتی انجام شد، اول، بررسی نیروها و مدیران و تلاش برای جا نمایی درست آن ها، اینکه مدیران و همکارانی که بی حساب و کتاب رشد کرده و پاسخگوی مسئولیت خود نیستند، تغییر یافته، جابه جا شده یا عذرخواه آن ها شویم و کسانی که در حاشیه قرار گرفته و عزل شده اند در مسیر درست مدیریتی قرار گیرند.

جابری انصاری به تغییر گردش افقی نخبگان به گردش عمودی آن ها اشاره کرد و گفت: ۱۵ پست مرکز و شهرستان در دو فراخوان اعلام عمومی شد و کسانی که داوطلب بودند معرفی و کمیته انتصابات شکل گرفت. مجموعه فراخوان اول تکمیل و فراخوان دوم در مسیر اجرا قرار دارد که بعد از عید احکام صادر می شود. این فراخوان ها در استان ها با ضرورت فوری آغاز شد و بعد از عید در مرکز نیز انجام می شود.

وی با اشاره به عملیاتی شدن این فرهنگ جدید سازمانی، افزود: فرایند انتخاب مدیران در اتاق شیشه ای انجام می شود تا همه اعضای سازمان اطلاع یافته و خود را نامزد کنند. همکاران و مدیران ضمن معرفی خود، می توانند همکاران خود را نیز نامزد کرده، چون برخی ذاتا جاه طلب نیستند و باید توسط دیگر همکاران معرفی شوند. در ادامه در کمیته انتصابات اسامی بررسی شده و حسب نیاز مصاحبه و در نهایت دو یا سه نفر از برترین ها به مدیرعامل معرفی و مدیرعامل با آن ها صحبت یا مصاحبه حضوری یا تلفنی خواهد داشت.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

بشارت به نیروهای شرکتی

جابری انصاری ادامه داد: در فرjخوان های اول و دوم فقط نیروهای رسمی، پیمانی، آزمایشی و کارمعین با حداقل ۵ سال سابقه کار امکان مشارکت داشتند از آن جایی که از سیاست‌های سازمان رفع تبعیض های آشکار است، بشارت به همکاران بویژه همکاران شرکتی داده می شود که در فراخوان سوم پا به پای سایر همکاران با داشتن ۱۰ سال سابقه کار امکان نامزدی در این فراخوان را دارند.

مدیرعامل ایرنا به مشکل قانونی در دادن پست به نیروهای شرکتی اشاره و تصریح کرد: مطابق مقررات نمی توان پست های سازمانی به نیروهای شرکتی داد در کنار آن به صورت محدود تغییر وضعیت نیروهای شرکتی به کارمعین، کارمعین به پیمانی و آزمایشی داریم، برای جلوگیری از تبعیض، نیروهای شرکتی که به مرحله نهایی انتصاب برسند، تغییر وضعیت خواهند یافت و به این ترتیب بساط باندبازی، تبعیض و چاپلوسی برچیده می شود.

جابری انصاری در ادامه به به دوگانه دیگری به عنوان ایرنایی و غیر ایرنایی اشاره کرد و گفت: اکنون بساط غیرایرنایی به حداقل رسیده؛ از اول گفته ام که نه باندی دارم و نه گروهی، دو معاون ایرنا از موسسه ایران که زیرمجموعه ایرنا است، آمده اند و به آن ها تاکید شده که مدیران کل باید از درون سازمان باشند. در دوره های گذشته این نیروها از بیرون می آمدند به همین دلیل سازمان قوام و هویت نیافته است. سرالاسرار مشکلات سازمان همین است؛ متوسط دوره مدیریتی دو سال بوده به گونه ای که در دوره های گذشته ۱۱ مدیر به این سازمان آمده و هر مدیری تیم خود را آورده و با تیم خود رفته است و این مساله سبب شده تا سازمان هویت نداشته باشد به همین دلیل از خارج سازمان کمترین نیروها آمده اند تا به ایرنایی و غیر ایرنایی دامن نزنیم.

وی ادامه داد: از دیگر آفت این سازمان طرح نیروهای شرکتی و رسمی است که البته در حوزه رفاهیات این مساله رفع شد تا با رفع این دوگانه ها روح جدیدی در سازمان دمیده شود تا همراهی بین نیروهای سازمان افزایش یابد.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

وی به موضوع خرید محصولات خبری و موضوع بیمه آن ها اشاره کرد و افزود: باید این مساله از چشمه کور شود چون دائما از این محل زایش وجود دارد. باید در این زمینه سه گانه ای نداشته باشیم حداقل دوگانه باشد تا در دوره های بعد با این آفت مواجه نشویم، هنوز در این زمینه به جمع بندی نرسیدیم. نیروهای مستمری که هر روز در تمام برنامه ها هستند باید در یکی از دوگانه های کارمعین یا رسمی قرار گیرند، به زودی به جمع بندی رسیده و سوابق بیمه ای قبلی با فرمول هایی داده می شود. پرداخت این سوابق بین ۳۵ تا ۵۰ میلیارد تومان برای ۲۰۰ نفر ذی نفع براورد شده است که چنین امری برای سازمان شدنی نیست مگر با فرمول هایی از جمله تهاتر، پرداخت از سوی نیروها و بخشی از سوی سازمان.

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به مساله آموزش در سازمان اشاره کرد و افزود: آموزش از مسائل رها شده در سازمان است، مقرر شده تا در باز تنظیم فعالیت های دانشکده خبر در دوره جدید،مساله آموزش ضمن خدمت همکاران به صورت حضوری، غیر حضوری و مجازی برای همکاران در استان ها و تهران دیده شود.  به زودی نیازهای آموزشی براساس نیاز، اهداف و اولویت های سازمان تنظیم می شود.

جابری انصاری تاکید کرد: در حوزه رفاهیات با نگاه جدید مدیریتی؛ افزایش حقوق در سه ماه گذشته اتفاق افتاد که از این پس ملاک رفاهیات و تسهیلات براساس بهره وری، رتبه بندی و ارزیابی همکاران خواهد بود.

وی در پایان سخنانش به آیه از قرآن با این مضمون اشاره کرد، "إِنَّ اللهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ" اشاره کرد و گفت: خداوند تغییری در حال هیچ گروه و قومی از مردمان ایجاد نمی کند مگر اینکه آن ها خودشان بخواهند تغییر در خود ایجاد کنند. ما به عنوان مدیر سازمان وظیفه خود می دانیم در قالب اصل کلی تداوم و تحول با بهره گیری از میراث سازمانی ایرنا، پیشکسوتان، گذشتگان و مدیران ایرنا، تغییر را آغاز کنیم براین اساس در تلاش هستیم تا سه رویکرد کلان را اجرایی کنیم ، اول اینکه خبرگزاری ملی ایران باشیم، دوم؛ رسانه حرفه ای باشیم و سوم علاوه بر مکتوب ، حرکت جدی به سمت رسانه تصویری داشته باشیم. البته  در ذیل این رویکرد تحولی، چهار سیاست کلان را اعلام کردیم اینکه ایران فقط تهران نیست بلکه سراسر ایران و حوزه تمدنی و فرهنگی است، مسائل ایران فقط سیاسی نیست بلکه فرهنگی، اجتماعی، تمدنی، میراثی، زیست بومی و حیات وحش و غیره است، تاکید بر دوری از آفت سیاست زدگی و اینکه ایرنا متعلق به مقامات و شخصیت های رسمی کشور نیست بلکه متعلق به اقشار مختلف مردم و نخبگان است. همچنین ایرنا در خلاء زندگی نمی کند و باید نگاه بیرونی داشته باشد.

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

دست یاری به سوی شما دراز می کنم

جابری انصاری تاکید کرد: در قالب این رویکردها مجموعه برنامه های تحولی در پشتببانی و خبر آغاز شده که البته بدون کمک و همراهی همکاران و مدیران شدنی نیست به همین دلیل دست یاری به سوی شما دراز کرده و از شما می خواهم در این مسیر و رودخانه جاری همراه و هم نفس شوید که اگر جلد عوض نکنیم و پوست نیندازیم، عادت و میراث های منفی به جای مانده خود را دور نیندازیم، اتفاقی نمی افتد و به زودی آب به مجرای عادی خود باز می گردد.

جابری انصاری به همکاران استانی و مرکز تهران گفت: با آغاز سال جدید و بهار طبیعت درون خود را نو کرده و روح و وران خود را شستشو داده و با برنامه‌های مبتنی بر تداوم همراه  شوید،بخشی از کارها مربوط به مدیریت و برخی دیگر مربوط به روح و روان همکاران است؛ اگر از جان مایه نگذارید و با دل همراهی نکنید، تحول مستمری اتفاق نمی افتد. 

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

درادامه این مراسم از همکاران بازنشسته و ۳۲ نفر از برگزیدگان خبر تجلیل شد، مراسمی به یادماندهی که همراه بود با اشک ها و لبخند ها، برخی از بازنشستگان به خاطرات تلخ و شیرین دوره کاری خود اشاره کردند از کسانی یاد کردند که حق استادی به گردن ان ها داشتند، حتی یادی شد از «منصوره قدیری جاوید» پژوهشگر ایرنا که این روزها دیگر در بین ایرنایی ها نیست اما همه یاد او را گرامی داشتند. 

تجلیل از بازنشسته های ایرنا/ خط قرمزی که باور شد

همچنین همکاران بخش خبر از مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوی اسلامی برای اقدامات انجام شده در ۶ ماه اخیر از وی تشکر و تجلیل کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.